Doi foşti ofiţeri FSB şi un angajat Kaspersky, acuzaţi de trădare în interesul SUA

0
54

222Autorităţile ruse au acuzat de trădare doi foşti ofiţeri FSB şi un angajat al firmei de securitate informatica Kaspersky Lab, scrie BBC care citează agenţia Interfax. Cei trei sunt acuzaţi că au servit intereselor Statelor Unite.

Interfax l-a citat pe Ivan Pavlov, un avocat ce reprezintă interesele unuia dintre cei trei oameni arestaţi. Pavlov a spus că angajatul Kaspersky Lab se numeşte Ruslan Stoyanov , iar cei doi ofiţeri ai serviciului secret FSB se numesc Serghei Mihailov şi Dmitri Dokuchayev şi lucrau pe domeniul investigaţii cibernetice.

Mihailov a lucrat pentru Centrul de Informaţii de Securitate al FSB – ramura de securitate cibernetică a agenţiei implicate în operaţiunea de hacking a alegerilor prezidenţiale din Statele Unite. Însă, nu este clar dacă arestarea oficialului în securitate cibernetica are vreo legătură cu atacurile, care au forţat administraţia Obama să expulzeze 35 de diplomaţi ruşi şi să adopte o nouă serie de sancţiuni economice împotriva unor aliaţi ai Kremlinului.

Ruslan Stoianov, care conduce departamentul de răspuns şi de investigaţii cibernetice de la Kaspersky Lab, este unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în securitate cibernetică din Rusia.

Compania Kaspersky a confirmat arestarea expertului, însă a explicat că acuzaţiile lansate împotriva sa nu au nimic de a face cu operaţiunile companiei.