Senatorii din Comisia juridică au avizat cererea DNA privind urmărirea penală a fostului ministru de Interne

0
85

Comisia juridică a Senatului a avizat, ieri, favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, potrivit unor surse parlamentare. Decizia Comisiei juridice de avizare favorabilă a solicitării DNA a fost luată cu 9 voturi “pentru”, unul împotrivă şi o singură abţinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului să decidă asupra ridicării imunităţii parlamentare a senatorului UNPR.

Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma să fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz. Preşedintele Comisiei Juridice, senatorul PNL Cătălin Boboc, a declarat, marţi, că solicitarea privind începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, avizată favorabil de comisie, va fi discutată miercuri în plenul Senatului. “Cu majoritate de voturi, Comisia Juridică a dat un aviz favorabil asupra solicitării Procurului General”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, afirmând că raportul comisiei va fi depus pentru a putea fi discutat, miercuri, în plenul Senatului. Avizul a fost dat cu 9 voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi o abţinere, votul fiind secret.

Pe parcursul dezbaterii, avocata fostului ministru de Interne a cerut amânarea deciziei Comisiei Juridice, până când plângerea făcută la DNA va fi soliţionată, însă senatorii jurişti au respins solicitarea.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, ieri, la ieşirea din Comisia juridică a Senatului, că este nevinovat, că a respectat mereu legea şi nu a cerut nimic în plus faţă de alţi foşti miniştri de interne, sugerând că la baza dosarului său se află jocuri politice. “Nu am cerut nimic în plus faţă de ceilalţi miniştri de interne. (…) Sunt un om care am ajutat justiţia, am respectat legea şi înţeleg foarte bine jocul de putere”, a declarat Oprea, după audierea sa la Comisia juridică care a avizat cererea de urmărire penală a fostului ministru de interne pentru abuz în serviciu în cazul folosirii coloanelor oficiale.