Băluţă: “Trebuie să rămânem uniţi acum, la greu”

0
277

Mijlocaşul de 22 de ani al Universităţii Craiova promite că îşi va consolida evoluţiile, pentru a deveni un jucător de bază al echipei

Mijlocaşul Universităţii Craiova, Alex Băluţă, a făcut câteva referiri, pe site-ul oficial al clubului din Bănie, despre cantonamentul din Antalya: “Au fost antrenamente solicitante care vor prinde bine când se va relua campionatul. Personal, mă simt bine pregătit fizic şi sunt convins că voi aduce un plus echipei ori de câte ori se va miza pe mine”.

În privinţa meciurilor amicale disputate în Turcia, Băluţă a precizat: “Am avut evoluţii bune în amicalele de aici, din Antalya. Mă bucur că am revenit în primul 11, că se contează pe mine. Îmi doresc ca prin evoluţiile mele să ajut echipa, că vor fi goluri, că vor fi pase de gol, important este să câştigăm, să avem rezultate pozitive. Victoriile îţi dau încredere în forţele tale, ca echipă. De-asta sunt importante. Oricum, am întâlnit adversari buni din Austria şi Ungaria, formaţii de primă ligă care s-au dovedit valoroase. Important este că am pus în aplicare ceea ce am exersat la antrenamente şi consider că am arătat un fotbal ofensiv”.

Dintre tinerii aduşi de la “satelit”, Băluţă îl consideră pe Robert Petre cel mai pregătit să pretindă un loc la echipa mare, chiar dacă juniorul practic îl concurează pe postul de mijlocaş dreapta: “Sunt băieţi valoroşi, dar mai au de muncă şi trebuie să facă şi sacrificii. E bine că odată cu cooptarea în lot a lui Laurenţiu Popescu, Petre ori Ciocoteală a crescut şi numărul oltenilor. Cum Burlacu a debutat deja în Liga 1, eu consider că Petre va fi următorul care va face acest pas. Munceşte mult şi are calităţile necesare”.

Mijlocaşul de 22 de ani speră ca fanii să treacă peste amărăciunea provocată de parcursul echipei din acest sezon şi să asiste la meciuri spectaculoase în 2016, obiectivul rămas fiind etalarea unui joc ofensiv: “Știu că suporterii sunt dezamăgiţi că am ratat obiectivul, la fel suntem şi noi. Dar trebuie să fim uniţi şi acum, la greu. Ne dorim să jucăm ofensiv, pentru asta ne-am pregătit. Dar trebuie să găsim un echilibru, astfel încât să rămânem solizi şi în defensivă”.

În acest sezon, Băluţă a marcat două goluri, în deplasare cu FC Voluntari şi pe teren propriu, cu Concordia Chiajna. În amicalele din Antalya, Băluţă a pasat pentru reuşita lui Nuno Rocha în amicalul cu MTK Budaesta.