Liviu Dragnea: Vor fi opt femei în noul guvern şi peste 20 de ministere

0
387

liviu-dragneaLiviu Dragnea a declarat, luni seara, la un post de televiziune că lista cu noii miniştri e definitivată. Noul executiv va avea „20 şi ceva” de ministere, opt vor fi conduse de femei, iar ALDE primeşte patru posturi. Apele şi pădurile, turismul, IMM-urile vor avea ministere separate, a mai anunţat Liviu Dragnea.

Propunerile pentru fotoliile de miniştri social-democraţi vor fi aprobate marţi de conducerea PSD, iar din acest motiv Liviu Dragnea a refuzat să dea nume, dar a precizat că formula a fost aprobată deja şi de ALDE. „Programul de guvernare are un calendar pe care în seara asta i l-am predat lui Sorin Grindeanu, împreun[ am lucrat la lista de miniştri, pe care o predăm mâine. La ora la care vorbim, lista e completă. Eu ţin foarte mult la reguli şi mi se pare firesc ca colegii mei să fie primii care află, nu din presă”, a spus liderul social-democrat.

ALDE va transmite marţi propunerile de miştri pentru cele patru posturi deja alocate, dar discuţia de principiu a avut loc, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat câte femei va avea viitorul guvern, Liviu Dragnea a răspuns: „Dacă nu greşesc, cred că opt (…) din 20 şi ceva de ministere”.