Acţiuni pentru îndepărtarea zăpezii şi combaterea poleiului din municipiul Craiova

0
83

Echipele angrenate în activitatea de deszăpezire a Craiovei, reunite în Comandamentul de iarnă înfiinţat prin dispoziţia primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, intervin, începând din noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2016, ora 24.00, pentru îndepărtarea zăpezii şi combaterea poleiului pe arterele, străzile secundare şi zonele pietonale de pe întreg teritoriul municipiului, se menţionează într-un comunicat de presă al S.C. Salubritate Craiova S.R.L. Iniţial, operaţiunea a vizat zonele de risc (intersecţii, sensuri giratorii, zone de pantă şi pasaje) şi arterele din municipiu, aceasta fiind ulterior extinsă pe străzile secundare din cartiere şi în zonele pietonale.

Peste 300 tone de material antiderapant (sare industrială) au fost împrăştiate pe străzi şi trotuare în primele 12 ore ale acţiunii, numărul utilajelor folosite ajungând la 30.

“Având în vedere condiţiile meteorologice prognozate, Craiova aflându-se, în intervalul 3 ianuarie ora 14.00 – 4 ianuarie, ora 12.00, sub cod galben de ninsori şi viscol, SC Salubritate Craiova SRL este pregătită să intervină cu un număr ridicat de utilaje pentru a menţine căile publice din municipiu în stare de funcţiune.

Autorităţile locale fac apel la cetăţenii municipiului să parcheze autovehiculele doar în locuri special amenajate în acest sens şi să depoziteze zăpada doar pe spaţiile verzi, nu pe partea carosabilă”, se mai precizează în comunicat.