La Craiova, despre agricultura viitorului

0
500

Astăzi, în Aula “Alexandru Buia”, Facultatea de Agronomie a Universităţii din Craiova a organizat Conferința Internațională “Durable Agriculture – Agriculture of the Future”. Este vorba despre cea de-a XIX ediţie a acestei manifestări, care se desfăşoară, în Bănie, anual, fără întrerupere.

Evenimentul a fost deschis de rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Ionuț Spînu. Cercetători din Franța, Portugalia, Serbia, Bulgaria și Turcia şi-au prezentat cele mai recente lucrări științifice din domeniu. Metode avansate pentru agricultură durabilă, direcțiile către un viitor verde, practicile agricole sănătoase pentru mediu – sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul Conferinței Internaționale “Durable Agriculture – Agriculture of the Future”. “Este o onoare pentru mine să particip la acest eveniment. Mă bucur să văd foarte mulţi colegi de la instituţii de învăţământ superior de prestigiu din alte ţări, care participă la această conferinţă. Universitatea din Craiova promovează cercetarea, investind fonduri considerabile în acest sens. Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea din Craiova este inclusă în clasamente internaţionale, având o vizibilitate extraordinară. Referitor la ceea ce se întâmplă la Facultatea de Agonomie, nu pot decât să-i felicit pe colegii mei şi să le mulţumesc pentru ceea ce au realizat, împreună cu studenţii. Să nu uităm că Universitatea din Craiova a avut, la bază, Facultatea de Agronomie. Am vorbit despre cercetare şi dezvoltare, de aceea vreau să vă mai spun ceva: în foarte scurt timp, va fi inaugurat Centrul de Cercetare Agricolă, care va fi certificat la nivel internaţional “, a precizat prof.univ.dr. Cezar Ionuţ Spînu.

Simpozion de anvergură

Simpozionul care a început pe 2 noiembrie, având finalitate pe 4 noiembrie, este unul de anvergură. În acest sens s-a pronunţat şi prof.univ.dr. Leonardo Mănescu, preşedintele Senatului Universităţii din Craiova: “Oltenia nu este la munte sau în deşert. Este zona din care vine hrana. Le spun şi studenţilor mei că aceste cuceriri ştiinţifice nu pot fi realizate fără pâine. Aici, mă refer la agricultură, deoarece de acolo vine puterea”. La rândul său, conf.univ.dr. Mariana Niculescu, prodecan pentru cercetarea ştiinţifică, relaţii internaţionale şi imagine academică a Facultăţii de Agronomie, a menţionat : “Suntem la ediţia cu numărul XIX a acestei conferinţe. Avem, ca participanţi, peste 100 de specialişti din ţară, de la universităţi de prestigiu (Bucureşti, Timişoara, Cluj – Napoca, Iaşi, etc.), precum şi de la staţiuni de cercetare, amintind Dăbuleni, Fundulea. De asemenea, avem invitaţi din mai multe ţări: Bulgaria, Franţa, Brazilia, Turcia, Serbia, Bosnia – Herţegovina, ş.a.m.d. Ne mândrim cu ceea ce am realizat şi vom continua să ne axăm pe dezvoltarea cercetării”.