Ponta a cerut verificarea “la maximum” a fiecărui bar şi club din ţara

0
220

Premierul Victor Ponta le-a cerut, sâmbătă, ministrului de Interne, Gabriel Oprea, şi secretarului de stat Raed Arafat să elaboreze un plan de verificare a tuturor cluburilor şi barurilor din toată ţară, acesta urmând să fie prezentat săptămâna viitoare. “Totdeauna e bine să facem înainte lucrurile, dar cu atât mai mult în perioada imediat următoare, tot ceea ce ţine de o verificare la maximul prevăzut de lege a îndeplinirii tuturor condiţiilor de către localurile de acest gen trebuie să facem ca să evităm pe viitor, dacă e posibil, asemenea tragedii”, a spus Ponta, sâmbătă, la începutul şedinţei extraordinare de Guvern.

El le-a cerut ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, şi secretarului de stat Raed Arafat să prezinte în şedinţa viitoare a Executivului un plan de verificare a tuturor unităţilor comerciale de acest gen. “Săptămâna viitoare să veniţi rapid cu un plan de verificare în toată ţara, pentru că eu cred că nu e un caz izolat, cred că sunt o mulţime de asemenea localuri, baruri, care, dacă le verificăm… Bun, ştiu că primăria le autorizează, eu vreau să le verificaţi dumneavoastră că la nevoie noi suntem cei care intervenim, nu primăria, şi vreau să veniţi săptămâna viitoare, Ministerul de Interne, exact cu planul cu fiecare asemenea loc în care se întâlnesc oameni şi există aceste situaţii”, a spus Ponta. El le-a cerut celor doi demnitari să fie date amenzi şi chiar să se închidă asemenea localuri, conform legii.

Ponta a afirmat că “îşi închipuie” ce este în ţară în zone în care nu se face un control “riguros”, dacă în Bucureşti a fost posibilă o asemenea tragedie. “E cumplit să ştii că-ţi laşi copilul să meargă seara într-un club şi după aia te duci să-l cauţi la spital sau la morgă. Dumnezeu să-i odihnească şi să facem tot ce ţine de noi să arătăm respect victimelor şi familiilor acestora”, a conchis Ponta.