Balaj a stabilit învingătoarea

0
155

Astra Giurgiu – Universitatea Craiova 1-0

Stadion: „Marin Anastasovici”, spectatori: 3.000

A marcat: Florea 81

Astra: Gavrilaș 7 – Pedro Miguel 6, Găman 7, G. Alves 7, J. Morais 5 – Lovin 6 – Enache 6 (75 Tembo) 6, Teixeira 5 (46 D. Niculae) 7, Boldrin 7, De Amorim 5 (46 Florea) 7 – Budescu 7.  Antrenor: Marius Șumudică

Universitatea: Bălgrădean 7 – Achim 6, Popov 5, Kay 6, Vătăjelu 5 – Ivan 6, Dumitraș 5, Mateiu 7 (88 Curelea) 5, Bancu 6 – N. Rocha 5 (73 Băluță) 5, Bawab 6 (79 Madson) 5. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitru: Cristian Balaj 4.

Eliminat: Ivan 82

Arbitrul i-a refuzat un penalty lui Ivan şi a validat golul cu mâna înscris de Florea

Universitatea n-a mai zburdat ca în meciul cu Dinamo, fiindcă a întâlnit o echipă de alt calibru, cu care în prima repriză a jucat de la egal la egal. Înainte de pauză, Bawab a avut ocazia de a-şi continua seria de goluri, dar Gavrilaş s-a dovedit un substitut de calitate pentru Lung junior. După pauză alb-albaştrii au trecut rar centrul, schimbările lui Şumudică având efect în evoluţia gazdelor. Dacă „astralul” a înlocuit doi mijlocaşi cu doi atacanţi, Săndoi a acţionat târziu şi invers, vârfurile Bawab şi Nuno Rocha lăsând locul mijocaşilor Băluţă şi Madson. Astra a avut posesie superioară şi a pus presiune pe careul lui Bălgrădean, dar ocaziile au apărut rar. Echilibrul de pe tabelă a fost rupt nu de o sclipire a lui Budescu sau Niculae, ci de centralul Balaj. Acesta i-a refuzat lui Ivan un penalty clar, la faultul lui Moraes şi apoi a arătat centrul când Florea a blocat ca la volei respingerea lui Vătăjelu, mingea intrând în poartă. Aceluiaşi Vătăjelu i-a fost negat golul, de intervenţia lui Gavrilaş la o lovitură liberă trasă spre vinclu. Dacă nu i-a acordat un penalty, lui Ivan i-a oferit Balaj un cartonaş roşu, imediat după gol, cel mai în formă alb-albastru lipsind astfel la derby-ul de play-off cu ASA.

Emil Săndoi nu s-a pronunţat în privinţa fazelor controversate, rezumându-se să spună că Universitatea merita un egal: „În prima repriză ne-am comportat bine în ambele faze, iar în a doua Astra a pus presiune, deşi nu a avut ocazii foarte clare. La Ivan a fost o fază controversată şi nu pot să spun exact ce s-a întâmplat. N-am văzut faza golului şi nu mă pronunţ. Echitabil ar fi fost un rezultat de egalitatea. M-ar încălzi cu ceva dacă aş reproşa arbitrului? Îmi pare rău că am pierdut acest joc, pentru că nu cred că meritam. Cu ASA este un joc important pentru play-off, dar nu este decisiv, pentru că mai sunt atâtea etape de jucat”. Portarul Cristian Bălgrădean: „E o frustrare mare, pentru că am venit la Giurgiu cu gânduri mari, iar după aspectul jocului cred că meritam cel puţin un punct. Trebuie să uităm repede această înfrângere şi să ne pregătim pentru jocul cu Târgu Mureş”. Bogdan Vătăjelu: „Nu meritam să pierdem. În repriza secundă probabil că ne-a fost frică să nu luăm gol şi nu ne-am creat prea multe ocazii. Este vina mea la gol. Cu siguranţă o să ne revenim pentru partida cu ASA, ca şi după alte alte şocuri. Târgu Mureş este o contracandidată la play-off şi trebuie să câştigăm”.

În schimb, Şumudică l-a complimentat pe Balaj după ce acesta i-a facilitat victoria: „Craiova are o echipă foarte bună, victoria este foarte importantă. Cred că un rezultat de egalitate era echitabil. Îl felicit pe Balaj, a arbitrat bine, a demonstrat că este unul dintre cei mai buni arbitri români”.