2.420 de locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană

0
134

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă prin intermediul reţelei EURES România 2.420 locuri de muncă. Românii sunt testaţi pentru tot felul de job-uri, de la inginer IT, medici, biologici, până la infirmieri, sudori, lăcatuş şi chiar şofer de camion. Paleta locurilor de muncă în spaţiul european este una generoasă, fiind vorba de mai toate meseriile, se caută atât români cu studii superioare, cât şi muncitori necalificaţi sau cu experienţă mai redusă.

În Spania, peste 800, cele mai multe fiind în agricultură. Portugalia e mai puţin generoasă, scoate pe piaţa muncii doar 600 locuri de muncă, dar tot în agricultură, românii fiind orientaţi către culesul de zmeură. În Slovacia, 330 locuri de muncă, în industria automobilelor, asamblări de maşini şi echipamente mecanice, şofer camion internaţional. În Cehia sunt la mare căutare analiştii software. 197 de job-uri îşi aşteaptă angajaţii. Tot în Cehia românii ar mai putea presta ca şoferi transport marfă rutier internaţional, croitori, muncitori asamblare,operatori, lucrători în producţie – asamblare aparate AC.

Infirmieri şi asistenţi medicali pentru Anglia

Marea Britanie – 165 locuri de muncă. Românii pot opta pentru munca pe şantier, în calitate de constructor structuri metalice sau îngrijitor persoane. În Anglia se mai caută infirmieri şi mai ales asistenţi medicali. Suedia oferă  românilor mai multe job-uri pentru care se solicită studii superioare. 130 de job-uri ca inginer laborant, microbiolog, inginer in biomecanica / neurobiologie, cercetător în genetică / bioinformatică, biolog/cercetător ăn biologie, inginer în tehnologia farmaceutică, farmacist, chimist sau biochimist şi chiar neurochimist.  În Suedia românii mai pot opta pentru inginer testare software, arhitect sistem software, dezvoltator software şi medic generalist. Pe lângă locurile de muncă care prevăd la angajare studii superioare, în Suedia, românii mai pot opta pentru meserii de tipul tinichigiu auto, femeie de serviciu, mecanic auto şi nu în ultimul rând, vopsitor auto.

Germania în căutare de agenţi de pază

Şi ţara cancelarului Angela Merkel vine cu o ofertă atractivă pe piaţa muncii. În Germania sunt 116 locuri de muncă disponibile şi se caută asistent manager, operator maşini şi centrale, personal pentru curăţenie, operator maşină prelucrat plastic/cauciuc, muncitor necalificat la prelucrarea plasticului / cauciucului, mecanic industrial, asistent medical generalist, şofer de tir, agent de pază, tehnician sisteme de securitate (alarmă şi supraveghere) şi nu în ultimul rând, agent de securitate. Şi în ţara vecină e de lucru. În Ungaria se caută 50  de operatori asamblare panouri electrice, iar în  Norvegia sunt 22 de locuri de muncă vacante. Ce ar putea presat un român în Norvegia ?! Acesta ar putea lucra ca dulgher, tinichigiu sau instalator ventilaţie. În Franţa sunt decât trei job-uri destinate românilor şi anume agent curăţenie sau tăietor lemne. În Polonia poţi presta ca lăcătuş sau sudor, fiind vorba tot de trei job-uri vacante, iar în Belgia sunt „scoase la concurs” două posturi de director audit în servicii fiannciare. Austria doreşte un asistent de proiect cu pregătire în România, dar cu ceva experienţă.