Dolj: 69 de școli în scenariul 2 și două școli în scenariul 3

0
370
Inspectoratul Școlar Județean Dolj monitorizează permanent dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din subordine, influențată de evoluția situației epidemiologice din județ. Din datele transmise de școli, situația, astăzi, este următoarea: 146 unități de învățământ (cu personalitate juridică) în Scenariul 1 – participarea zilnică, față în față, la cursuri, a tuturor preșcolarilor și elevilor; 69 de unități de învățământ în Scenariul 2 – participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu; două unități de învățământ în Scenariul 3 – participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Consiliile de administrație din fiecare unitate de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de DSP Dolj și de Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.
Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.