Pensionarii din Craiova vor avea un club

0
377

Autorităţile locale au promis pensionarilor din Craiova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicilor, că le vor asigura un sediu funcţional, cu toate dotările necesare, în care aceştia să se poată întâlni pentru a socializa şi a petrece timpul liber.

Promisiunea a fost făcută de primarul Craiovei, Mihail Genoiu, şi a fost primită cu aplauze de cei câţiva zeci de vârstnici care s-au aflat, joia trecută, în sala de şedinţe a instituţiei. Pentru a marca Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, reprezentanţii municipalităţii i-au invitat pe pensionari la primărie ca să le adreseze mulţumiri publice pentru munca depusă în acest oraş şi urări de sănătate şi viaţă lungă.

„Nu există oameni vârstnici, ci doar o bătrâneţe a amintirilor”

Chiar în deschiderea plenului, înainte de a se da citire ordinii de zi, preşedintele de şedinţă, Gheorghe Nedelescu, a ţinut să îi felicite mai întâi pe vârstnici, apoi a dat cuvântul preşedintelui Asociaţiei Pensionarilor, Marian Trifan. “Pentru faptul că aţi luat în consideraţie propunerea de a sărbători pe vârstnicii Craiovei, vă mulţumesc! Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost hotărâtă de Organizaţia Naţiunilor Unite. Prin ceea ce se întâmplă astăzi, în această sală, oferiţi un respect pentru munca depusă înainte de către vârstnicii municipiului Craiova şi reprezintă o zi specială pentru aceştia. Sofocle a spus că nu există oameni vârstnici, există o bătrâneţe a amintirilor. Vreau să adresez vârstnicilor municipiului Craiova sănătate multă, viaţă lungă, noroc şi la mulţi ani!”, le-a transmis tuturor pensionarilor, celor aflaţi în sală şi celor de acasă, preşedintele Asociaţiei pensionarilor, Marian Trifan.

Primăria Craiova va oferi sediul, cu tot cu plata utilităţilor

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, i-a felicitat, la rândul său, pe vârstnicii acestui oraş şi a promis că le va face o surpriză pe care o aşteptau demult, şi anume să atribuie un sediu pentru clubul pensionarilor. “Eu vreau să vă spun că vă felicit, suntem alături de dumneavoastră în această zi. Pot să vă spun, cu această ocazie, că am studiat documentele depuse şi am luat hotărârea să găsim un spaţiu adecvat pentru clubul pensionarilor. Prin votul consilierilor, pe un raport promovat într-o şedinţă de consiliu, toate utilităţile pentru funcţionarea acestui club să fie suporte de către bugetul local, aşa cum este în toate oraşele mari. Am constatat că la Cluj există opt astfel de cluburi, în toate cartierele. Haideţi să încercăm să ajungem şi noi acolo, pentru că, să dea Dumnezeu să avem toţi norocul şi să facem parte din clubul pensionarilor!”, a promis edilul-şef al Craiovei. Bucuria a fost mare în rândul pensionarilor din sală, care au primit acest anunţ cu aplauze.

Ca în anii tinereţii

Pentru că fiecare vârstă are bucuriile ei, ca în fiecare an, pensionarii din Craiova au organizat şi o frumoasă petrecere la restaurant. Cum toamna este vremea nunţilor şi majoritatea localurilor sunt deja închiriate sâmbăta şi duminica, vârstnicii au încins petrecerea vineri. În sala de bal a restaurantului “Flora”, s-au întins mese bogate, care i-au aşteptat pe invitaţi. Puţin după ora 13.00, sărbătoriţii erau aşezaţi comod şi serveau aperitivele. La meniul de nuntă, nu a lipsit nici muzica, iar dacă a fost muzică, a venit imediat şi antrenul. Cuplurile au ieşit la dans şi au evoluat, cu eleganţă, pe ring, mulţi s-au prins în hore şi au ţinut ritmul până la sfârşit. Petrecerea i-a încântat pe toţi participanţii, aceştia promiţând că o vor repeta şi anul viitor, devenind de acum tradiţie să meargă la restaurant cu această ocazie, ca în anii tinereţii. Astăzi, la Filarmonica „Oltenia”, de la ora 17.30, are loc şi un concert care le este dedicat tot pensionarilor din Craiova, aceştia fiind, de bună seamă, principalii invitaţi.