Fără public, Barca a învins Las Palmas cu 3-0

0
249

FC Barcelona a învins cu 3-0 pe Las Palmas, într-o partidă din cadrul etapei a 7-a a campionatului de fotbal al Spaniei, disputată duminică pe stadionul Camp Nou, cu porţile închise, în semn de protest faţă de violenţele care au avut loc cu ocazia referendumului pentru independenţa Cataloniei. FC Barcelona a acceptat să dispute meciul, după ce iniţial anunţase că nu se va prezenta. Gazdele s-au impus prin golurile marcate în repriza secundă de Sergio Busquets (min.49) şi Lionel Messi (min.70 şi 77). Barca a obţinut, astfel, a şaptea victorie consecutivă de la debutul acestui sezon, fiind lider autoritar în Primera Divison, cu maximum de puncte (21).

Fundaşul Pique s-a declarat mândru de compatrioţii săi. El s-a numărat printre fotbaliştii Barcelonei care nu au dorit ca meciul cu Las Palmas să se joace, în semn de protest faţă de cele întâmplate duminică. De altfel, Pique şi-a manifestat clar opinia în legătură cu referendumul pentru independenţa Cataloniei, i-a îndemnat pe catalani să meargă la vot, iar la finalul meciului de pe Camp Nou a vorbit, cu lacrimi în ochi, despre situaţia creată: Sunt mândru de poporul catalan. A fost cea mai nefastă experienţă din viaţa mea. Dacă preşedintele federaţiei crede că deranjez prin venirea mea la echipa naţională, nu am nicio problemă să mă dau la o parte mai devreme de 2018. Echipa naţională nu e o competiţie de patriotism. Mergi acolo şi joci cât de bine poţi. Eu aşa văd”, a spus Pique.

Fundaşul  nu a ezitat să-l critice public pe Mariano Rajoy, prim-ministrul Spaniei pe care-l consideră vinovat pentru toate evenimentele: “Prim-ministrul are statutul pe care-l are şi merge în toată lumea fără să ştie să vorbească limba engleză!”

La scurt timp după ce s-a luat decizia ca partida de pe Camp Nou să se joace cu porţile închise, Carles Vilarrubi, vicepreşedintele catalanilor, şi-a dat demisia. De asemenea, Jordi Mones, directorul  responsabil cu partea medicală, şi-a anunţat plecarea, nefiind de acord cu măsura luată de club.

Alte rezultate:

Real Madrid – Espanyol 2-0 Isco (30, 71)

Valencia – Bilbao 3-2 Zaza 27, Parejo 34, Rodrigo 66 / Aduriz 59, Raul Garcia 76.

Vllarreal – Eibar 3-0 Bakambu 25, 52, 76.

Real Sociedad – Betis Sevilla 4-4 Willian Jose (min.13), Mikel Oyarzabal (min.26), Xavier Prieto (min.57), Diego Llorente (min.86) / Antonio Sanabria (min.6), Zouhair Feddal (min.28), Joaquin (min.46) şi Sergio Leon (min.84).

Clasament: 1. Barcelona 21p, 2. Sevilla 16p, 3. Valencia 15p, 4. Atletico 15p, 5 Real 14p.