AJOFM Dolj : 61 de cursuri de formare profesională, în desfăşurare

0
91

Conducerea AJOFM şi-a propus ca anul acesta să reuşească satisfacerea operativă a unui număr cât mai mare de oferte de locuri de muncă; sprijinirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca; implementarea măsurilor active şi preventive pentru şomeri şi pentru persoane inactive. 

Pe de altă parte, combaterea şomajului de lungă durată, ar fi un alt target pe care staff-ul Agenţiei ar dori să-l atingă până la finele anului, astfel încât fiecărui şomer i se va acorda posibilitatea de a beneficia de măsuri active, înainte de a atinge 6 luni în cazul tinerilor şi 12 luni în cazul adulţilor, sub forma de formare profesională, reconversie, practică în muncă, loc de muncă sau alte măsuri de ocupare, inclusiv de sprijinire a orientării profesionale. În cadrul Programului de ocupare a forţei de muncă şi cu încadrarea în bugetul alocat pe anul 2013, s-a pus accentul pe reinserţia pe piaţa forţei de muncă a şomerilor aparţinând categoriilor defavorizare (tineri, persoane peste 45 ani, persoane marginalizate social, persoane de etnie rromă, etc). Daniela Barbu, directorul AJOFM Dolj a subliniat într-un comunicat de presă că în Planul de formare profesională pe anul 2013 erau preconizate a se realiza un număr de 54 cursuri pentru un număr de 1496 şomeri. “La începutul lunii septembrie, se aflau în desfăşurare 61 cursuri de formare profesionala din care  57 finanţate din Bugetul Asigurărilor de Şomaj şi 4 finanţate din fonduri europene în cadrul unui proiect în care agenţia este partener”, a spus directorul AJOFM Dolj. În cadrul celor  61 cursuri au fost  cuprinse 1240 persoane, din care 647 femei.

După Bursa Generală, peste 400 de şomeri şi-au găsit job

Daniela Barbu, reprezentantul AJOFm Dolj a mai spus că pentru realizarea obiectivelor prevăzute în programele şi strategiile politicilor de ocupare Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj în data de 19 aprilie 2013  a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la care au participat 1052 persoane, în ziua bursei fiind selectate  287 persoane în vederea angajării. Au fost oferite 564 locuri de muncă, pentru depistarea acestora fiind contactaţi 281 agenţi economici, din care au participat efectiv 37 agenţi economici. „În termen de  30 zile de la data organizării  Bursei  Generale  a Locurilor de Munca s-au incadrat 421 persoane”, a precizat directorul AJOFM Dolj .