Pentru că-şi făcuse obicei din şofatul cu permisul suspendat – Nicu „Toboşaru”, consemnat în ţară

0
302

Magistraţii de la Tribunalul Dolj au judecat, ieri, recursul formulat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova împotriva hotărârii prin care Judecătoria Craiova a respins propunerea de arestare preventivă a craioveanului Nicu Corniţoiu, cântăreţ de manele cunoscut drept Nicu „Toboşaru”. Instanţa a decis ca bărbatul să nu părăsească ţara următoarele 30 de zile şi i-a instituit o serie de obligaţii, între care şi faptul că nu are voie să conducă nici un vehicul pe drumurile publice.

Reamintim că Nicu Corniţoiu, în vârstă de 52 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore miercurea trecută, de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova, care l-au surprins, în trafic, în centrul Craiovei, pe strada „Ion Maiorescu”, conducându-şi autovehiculul marca Mercedes fără să-i pese că avea permisul suspendat. Oamenii legii au luat această decizie pe baza faptului că bărbatul reprezintă un pericol pentru ceilalţi participanţi la traficul rutier, mai ales că nu ţine cont nici de măsurile care se iau împotriva sa, întrucât din luna martie, anul trecut, şi până acum a fost prins conducându-şi bolidul pe drumurile publice de patru ori, în timp ce avea permisul suspendat. În plus, pe numele său a mai fost întocmit un al cincilea dosar penal pentru că a fost prins băut la volan.

În cursul zilei de joi, 27 septembrie a.c., Nicu „Toboşaru” a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorii luând decizia de a sesiza instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă a acestuia. Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins însă propunerea, motiv pentru care, în aceeaşi zi, procurorii au formulat recurs.

Acesta s-a judecat ieri, la Tribunalul Dolj. Judecătorii de aici au admis recursul Parchetului, au casat încheierea Judecătoriei Craiova şi, rejudecând cauza, au respins şi ei arestarea preventivă a lui Nicu „Toboşaru”, însă au considerat că se impune totuşi o măsură preventivă faţă de el, astfel că au luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. În tot acest timp, craioveanul trebuie să se prezinte la instanţa de judecată sau la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat sau conform programului stabilit, nu are voie să poarte sau să folosească nici o categorie de armă, nu are voie să-şi schimbe domiciliul şi, ce au subliniat judecătorii, nu are voie să conducă nici un vehicul pe drumurile publice. Hotărârea Tribunalului Dolj este definitivă.