Al treilea premiu din acest an pentru actriţa TNC Cerasela Iosifescu

0
81
Ceraselei Iosifescu

Participant, recent, la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Scurt de la Oradea, cu spectacolul „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, în regia lui Mircea Cornişteanu, Teatrul Naţional din Craiova a fost recompensat cu două premii.

Unul a revenit Ceraselei Iosifescu, pentru cea mai bună actriţă, atât pentru rolul Veta din spectacolul craiovean, cât şi pentru Anette Reille în spectacolul „Zeul Măcelului”, de Jasmina Reza, la Teatrul „Nottara” din Bucureşti. Celălalt a fost obţinut de Lia Dogaru pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolul prezentat de TNC. Juriul Festivalului a fost prezidat de Ludmila Patlanjoglu şi format din Cristian Hadji-Culea, Ştefania Cenean, Mihai Gingulescu şi Marius Zarafescu.

Pentru Cerasela Iosifescu este cea de-a treia distincţie care i se acordă în acest an: pentru acelaşi rol Veta din „O noapte furtunoasă”, de I.L. Caragiale, a primit Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la cea de-a X-a ediţie a „festCO” – Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti (9-17 iunie), iar pentru rolul din spectacolul „Două poveşti de amor” de A.P. Cehov, în re­gia aceluiaşi Mircea Cornişteanu şi scenografia lui Bogdan Spătaru, a fost răsplătită cu Premiul pentru cea mai bună actriţă la prima ediţie a Festivalului Tea­trului de Proiecte, ce a avut loc, în perioada 20-23 iunie, la Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câm­pina.