Camera de Comerț și Industrie Româno-Germane – AHK România, 20 de ani de activitate

0
320
Ieri, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la evenimentul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane – AHK România pentru a marca 20 de ani de activitate în țara noastră. Prim-ministrul României a spus că acest eveniment  i-a permis  să reafirme angajamentul ferm al Guvernului pentru susținerea investițiilor și mediului de afaceri.
“Cu cel mai mare buget național de investiții alocat în ultimii 32 de ani și cu perspectiva valorificării celor 90 de miliarde de euro fonduri europene pe care îi avem la dispoziție în următorii ani, România este o destinație atractivă pentru mediul de afaceri.
Viziunea noastră pentru viitor se bazează pe principiile și valorile euro-atlantice, în care democrația și economia de piață sunt piloni solizi. Procesul de aderare la OCDE este în linie dreaptă și ne va ajuta să aliniem sistemul adiministrativ și funcționarea mediului de afaceri la standardele celor mai puternice economii din lume. Am început, deja, să valorificăm și integrăm în legislația națională expertiza OCDE îndreptată spre transparență, digitalizare și reducerea birocrației. Adică exact ce așteaptă de la noi mediul de afaceri.
Am încredere în consolidarea parteneriatului nostru. Prezența solidă a companiilor cu capital german, potențialul de creștere în sectoare economice care produc plus-valoare, perspectivele de a construi împreună un viitor prosper în familia europeană, dar și puntea de legătură reprezentată de comunitatea românească din Germania și comunitatea etnicilor germani din România, sunt cu siguranță legături trainice între țările noastre ” : premierul Nicolae Ionel Ciucă.