Spectacol de teatru-tango şi muzică live pe scena Operei Române Craiova

0
368

Mariano Castro, Jezebel, Cvartetul „Passione” şi trupa de dansatori de tango „Luna Tango” vor prezenta publicului craiovean, în data de 9 septembrie, spectacolul de teatru-tango, pe muzica live, „Luna Tango”. Acesta este bazat pe o poveste de tango inspirată din serile de tango argentinian şi este adusă în faţa publicului într-o formă inovativă de echipa artistică formată din Carlos Luissi Maturano, Andrei Baican şi Szasz Levente (coregrafi), Erwin Simsensohn (consultant artistic) şi Oana Danzer (scenograf).

«„Luna Tango” este un spectacol despre parcursul iniţiatic al dansatorului de tango, un parcurs în care se poate regăsi oricine, pentru că… „Luna Tango este povestea ta!”. „Luna Tango” aduce împreună dansatori, actori şi muzicieni, care dau naştere unui spectacol inedit de teatru-tango. Trupa „Luna Tango” este compusă din dansatori de tango şi dansatori de dans contemporan, printre cei prezenţi pe scenă numărându-se Csongor Kicsi şi Laura Iaru, campioni europeni de Tango Salon 2015, Lucian Stan şi Raluca Aldea, semifinalişti europeni tango de pista & escenario 2014 & 2013», precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

Spectacolul „Luna Tangou” este organizat de Asociaţia pentru Cultură şi Tango în parteneriat cu Academia Naţională de Tango din Austria şi pianistul Narcotango – Mariano Castro, sprijinit de Ambasada Argentinei la Bucureşti şi Institutul Cervantes din Bucureşti. Evenimentul face parte din proiectul „Cultura Tangou” produs de Asociaţia pentru Cultură şi Tango şi beneficiază de co-finanţare din partea Ministerului Culturii, prin Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).