Eugen Nicolăescu, noul lider al deputaţilor PNL. Ludovic Orban pierde la un vot diferenţă

0
133

Eugen Nicolăescu a fost votat lider al grupului deputaţilor PNL, el câştigând această funcţie în faţa lui Ludovic Orban, care a deţinut până acum această poziţie, între cei doi fiind o diferenţă de un vot. Reuniunea grupului deputaţilor PNL a avut loc, ieri, înainte de debutul sesiunii parlamentare de toamnă. Funcţia de lider al grupului a fost disputată de cei doi candidaţi: Ludovic Orban, care a deţinut până acum această poziţie, şi Eugen Nicolăescu. La votul exprimat de deputaţii PNL, Nicolăescu a obţinut 43 de opţiuni favorabile, iar Orban 42.

Ludovic Orban i-a urat succes lui Eugen Nicolăescu, arătând că deputaţii liberali vor trebui să-l accepte drept coleg. “I-am urat succes colegului meu Eugen Nicolăescu. Le-am transmis că, dacă o majoritate, aşa cum a fost, nu m-a mai vrut lider, vor trebui să mă accepte în continuare ca şi coleg”, a spus Orban.

“Nu mă interesează care erau opţiunile exprimate de cei care nu au votat în conformitate cu procedura. Le-am spus colegilor că accept rezultatul votului ca să nu existe niciun fel de dubiu legat de legitimitatea liderului ales”, a arătat Orban, cu privire la voturile anulate. El a precizat că nu va candida pentru un post în Biroul permanent al Camerei. Deputatul a afirmat că nu este adevărat că liberalii i-ar fi reproşat că a avut poziţii diferite faţă de linia partidului, arătând că a avut o singură astfel de atitudine referitoare la Codul fiscal, în contextul în care PNL a votat iniţial în unanimitate acest act normativ.

“Nu cred că are legătură funcţia de lider de grup cu candidatura la Primăria Capitalei. Eu sunt cunoscut nu pentru funcţiile pe care le-am avut, ci ca persoană şi ca reprezentant al PNL şi le este foarte greu să mă scoată din sondajele de opinie”, a susţinut Orban.