Înscrieri la Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”

0
80

Muzeul Literaturii Române Iași organizează cea de a V-a ediţie a Concursului Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”, care se va desfăşura în zilele de 8 și 9 noiembrie a.c. Pot participa autori români de orice vârstă, din România şi din afara graniţelor ţării, care nu au debutat editorial şi nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Aceștia pot trimite una-trei lucrări în proză, inclusiv fragmente de roman, dactilografiate în două exemplare, la 1,5 rânduri, de până la 15 pagini fiecare.

Lucrările, semnate cu motto şi având formatul A4, vor fi expediate pe adresa Muzeului Literaturii Române Iaşi, strada „V. Pogor” nr. 4, cod. 700110, cu menţiunea «Pentru Concursul Naţional de Proză „Mihail Sadoveanu”», până la data de 22 octombrie 2014 (data poştei). În coletul poştal va fi introdus un plic închis (având acelaşi motto), care va conţine numele şi prenumele autorului, un CV şi date de contact (copie după cartea de identitate, nr. de telefon, e-mail).

Festivitatea de premiere va avea loc pe 9 noiembrie, la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, în cadrul Zilelor „Mihail Sadoveanu”. Juriul, stabilit de Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Uniunea Scriitorilor din România, va acorda Premiul „Mihail Sadoveanu”, premiile I, II şi III, precum şi o serie de menţiuni. De asemenea, lucrările premiate vor fi publicate, cu acceptul autorilor, în Antologia Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediţia 2014, editată de Editura Muzeelor Literare Iaşi.