Presa internaţională comentează incidentele de la Craiova – Honved

0
343

Incidentele de pe “Ion Oblemenco”, din prelungirile meciului “U” Craiova – Honved Budapesta, când arbitrul nord-irlandez a fost lovit cu o brichetă şi o petardă a explodat lângă el, sunt comentate şi de presa internaţională.

L’Equipe susţine că oltenii riscă sancţiuni drastice din partea UEFA. Jurnaliştii francezi cred că U Craiova riscă să piardă meciul la “masa verde”, deşi meciul a fost reluat cu arbitrul de rezervă la centru. “Partida a fost întreruptă peste 30 de minute, înainte de a se relua pentru penalty-uri. Al patrulea arbitru şi-a înlocuit colegul. Clubul din România a câştigat, însă nu e sigur că va merge în turul următor. UEFA ar trebui să preia cazul şi să pedepsească dur clubul”, au scris cei de la L’Equipe.

“Arbitrul nord-irlandez Arnold Hunter a fost lovit. Scene șocante în timpul partidei din Europa League dintre Craiova și Honved”, a fost titlul din The Sun după incidentele de pe “Ion Oblemenco”.

“Partida din Europa League din România s-a transformat într-un haos după ce arbitrul a fost lovit de obiecte aruncate din tribună. Scorul era 0-0, ca şi în prima manşă, atunci când o petardă a ajuns pe teren şi a explodat lângă Hunter. Un alt obiect a aterizat în capul arbitrului de 40 de ani, care a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar ambulanţa a pătruns pe teren. Comentatorii locali le-au transmis oficialilor meciului teama că fanii ar erupe şi ar putea avea parte de şi mai multă violenţă dacă partida ar fi abandonată. S-a deliberat peste jumătate de oră, timp în care antrenorul lui Honved, Giuseppe Sannino, părea a cere întreruperea meciului. Partida a fost precedată de bătăi între suporteri şi în noaptea de dinaintea partidei”, a descris cotidianul britanic situaţia de la Craiova.