Ce presupune ultima actualizare Google Chrome

0
273

În această săptămână, Google a actualizat Chrome la versiunea 76, aplicând 43 patchuri de securitate și făcând promisiunea de a opri Flash în mod implicit.

Compania a plătit 28.000 de dolari – de trei ori mai mult decât la ultimul ciclu de update – către cercetătorii care au raportat / remediat câteva dintre aceste vulnerabilități. Cinci dintre defectele au fost clasate „High”, cea de-a doua categorie cea mai serioasă din clasamentele în patru etape ale Google, inclusiv unul care a plătit 10.000 de dolari descoperitorului său și un alt care a obținut 6.000 de dolari. Niciuna nu a fost considerată „critică”, aşa cum se califică cea mai înaltă amenințare.

Deoarece actualizările Chrome au loc în fundal, majoritatea utilizatorilor trebuie doar să repornească browserul pentru a finaliza actualizarea. Pentru a actualiza manual, selectați „Despre Google Chrome” din meniul Ajutor; fila rezultată arată că browserul a fost actualizat sau afișează procesul de descărcare înainte de a prezenta un buton „Restart”. Google actualizează Chrome la fiecare șase până la opt săptămâni. Acesta a actualizat ultima dată browserul pe 4 iunie.

Odată cu debutul versiunii 76, browserul a dezactivat Flash în mod implicit, dar acesta va rămâne activ pentru Chrome până când tot sprijinul va fi blocat, lucru preconizat la sfârșitul anului 2020.