Avionul militar, prăbuşit în California

0
226

Pilotul avionului multirol F/A-18E Super Hornet, care s-a prăbuşit miercuri în Parcul Naţional Death Valley din California, a decedat în urma incidentului aviatic, au anunţat Forţele Navale americane, citate de postul NBC News.

Avionul efectua un zbor de antrenament la altitudine joasă în momentul producerii incidentului.

Soarta pilotului era necunoscută în primele ore după incident, însă autorităţile au transmis joi că au descoperit trupul neînsufleţit al pilotului.

Patrick Taylor, purtătorul de cuvânt al parcului naţional, a declarat că mai multe ambulanţe au fost trimise pentru a acorda asistenţă medicală mai multor turişti, care se aflau într-un punct de observaţie folosit de pasionaţii de aviaţie pentru a urmări antrenamentele piloţilor militari într-o zonă cunoscută drept “Star Wars Canyon”. Oficialul a precizat că şapte persoane au fost rănite uşor.

Postul KABC-TV, care a discutat cu turiştii, de naţionalitate franceză, a transmis că aceştia au primit îngrijiri medicale pentru leziuni şi arsuri minore provocate de fragmente rezultate în urma prăbuşirii şi exploziei aeronavei. (Foto și text Mediafax)