Mecanicul auto acuzat de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt rămâne după gratii

0
103

Doljeanul de 39 de ani, din Pleniţa, angajat mecanic auto la un service din Craiova, ajuns după gratii în luna mai, pentru operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, rămâne în spatele gratiilor. Bărbatul, care a sustras cardul unui angajat de pe un microbuz de transport persoane, şi, prin mai multe retrageri, l-a „uşurat” de 15.000 lei, a fost menţinut în arest preventiv, hotărârea rămânând definitivă ieri, la Curtea de Apel Craiova.

dubaReamintim că, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, craioveanul Valentin Ghiţă a reclamat că i-a fost sustras un card bancar de pe care, în perioada 6 februarie – 24 martie, prin mai multe retrageri, i-a fost furată suma de 15.000 lei. Bărbatul, angajat ca şofer pe un microbuz de transport persoane la o firmă din Craiova, le-a povestit anchetatorilor că, în luna februarie, şi-a dus microbuzul pentru verificări şi reparaţii la un service din Craiova, cu care firma avea contract. Pentru că nu trebuia să dureze foarte mult, bărbatul şi-a lăsat borseta personală, în care avea documente, dar şi carduri bancare, în maşină. După ce s-a încheiat reparaţia, bărbatul a plecat, fără să mai verifice dacă are toate documentele, borseta fiind la locul ei. Târziu şi-a dat seama că îi lipseşte un card, la care avea ataşat şi bileţelul cu PIN-ul, şi a reclamat furtul. A fost deschis un dosar penal, iar în urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au reuşit să stabilească autorul faptei, respectiv mecanicul auto, Valentin Nicolae, de 39 de ani, din Pleniţa. În cursul zilei de luni, 15 mai a.c., bărbatul a fost ridicat, dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi audiat de procurorul de caz, care l-a reţinut ulterior pe o perioadă de 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi furt, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procuror Magda Bădescu. Pe 16 mai a.c., Valentin Nicolae a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă care a dispus arestarea sa pentru 30 de zile.

Pe 7 iunie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Valentin Nicolae a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar pe 27 iulie a.c. instanţa l-a menţinut în arest preventiv. Inculpatul a făcut contestaţie, care i-a fost respinsă, ieri, de Curtea de Apel Craiova: „Respinge ca nefondată contestaţia. Obligă pe contestator la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare statului. Onorarariul avocatului din oficiu, în sumă de 130 lei rămâne în sarcina statului, urmând a fi virată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 01.08.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.