Mai întâi canicula şi apoi ASA Târgu Mureş!

0
95

poza-1CS Universitatea Craiova a învins-o pe ASA Târgu Mureş cu scorul de 2-1 (1-0), luni seara, în Bănie, într-un meci din etapa a doua a Ligii I de fotbal. 2-1 (1-0) cu ASA Târgu Mureş pe teren propriu reprezintă până la urmă o victorie realmente îndreptăţită a oamenilor lui Gigi Mulţescu în faţa italianului Dario Bonetti şi de la această margine a lucrurilor trebuie începută orice discuţie. Disputată la o oră la care temperatura aerului devenise insuportabilă şi nu se resimţea nicio răcoare a Parcului Romanescu, în buza căruia se desfăşura partida, efortul fizic al jucătorilor fiind un adevărat supliciu, partida a avut totuşi ritm, ocazii de poartă şi ceva suspans.

Echipa din Bănie s-a impus prin golurile marcate de Nuno Rocha (33), din centrarea lui Apostol Popov, deviată de Rambe, şi de Simon Măzărache (66), din centrarea lui Nuno Rocha. Pentru ASA a marcat Andrei Ivan (autogol, 48), deviind imparabil în poarta lui Calancea mingea trimisă din lovitură liberă de Ianis Zicu.

Oltenii au mai ratat ocazii mari de gol prin Jorge Rambe (6 – bară) şi Măzărache (90+4), singur cu portarul Eduard Stăncioiu.

La Universitatea, care a obţinut prima sa victorie din acest campionat şi, totodată, sub comanda lui Gheorghe Mulţescu, a debutat brazilianul Gustavo Vagenin, intrat în minutul 69 în locul compatriotului său Madson. Discret arbitrajul lui Marcel Bârsan, destul de inspirat în deciziile luate. Că se putea obţine un scor mai rotund este o certitudine, însă pe ansamblu victoria rămâne meritată şi tonică în perspectiva etapelor viitoare. Craiova a învins ieri mai întâi canicula, fiindcă a trebuit să facă o risipă mare de efort şi apoi pe…ASA Târgu Mureş.

La meci a asistat şi selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Christoph Daum.

ASA are două eşecuri în primele două etape (ambele în deplasare), dar şi o penalizare de şase puncte.