Muzeul Olteniei îi premiază pe participanţii la atelierele de modelaj în lut şi quilling

0
317

La Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei are loc astăzi, ora 10.30, festivitatea de premiere a lucrărilor realizate în cadrul atelierelor de modelaj în lut şi de quilling. Atelierele fac parte din proiectul Şcoala de vară „Bios Art în vacanţă”, lansat de instituție pe data de 2 iulie.

„La parterul Secţiei de Ştiinţele Naturii s-a realizat o expoziţie cu aceste obiecte, craiovenii fiind invitaţi să voteze cele mai inedite lucrări. Întâlnirea de final va fi sărbătorită printr-un program artistic realizat de o parte din participanţi, care se manifestă artistic şi sub altă formă. Totodată, vor fi prezenţi la eveniment  părinţi, bunici şi prieteni ai acestora”, a precizat coordonatorul proiectului, muzeograf drd. Lila Gima, adăugând că participanţii vor primi diplome şi recompense surpriză din partea Muzeului Olteniei.

Şcoala de vară „Bios Art în vacanţă” va continua și pe parcursul acestei luni, cu alte trei ateliere: linogravură – procedeu de reproducere și multiplicare a unui desen prin imprimarea unei plăci gravate în linoleum (miercurea, 24 iulie – 28 august), mozaic – arta de a crea imagini prin asamblarea unor piese mici de sticlă, ceramică colorată, piatră sau materialele plastice (marțea, 6 august – 3 septembrie) și origami – arta plierii hârtiei (joia, 15 august – 12 septembrie). Acestea se vor desfășura în zilele menționate, pe două grupe, între orele 9.00-10.30 și 10.30-12.00.

Atelierele sunt gratuite și oferă posibilitatea învățării de lucruri noi, utile și relaxante. În plus, sunt deschise nu numai copiilor, ci și adulților. Informații suplimentare puteți solicita la Secția de Științele Naturii, aflată pe strada „Popa Șapcă” nr. 8 (tel. 0251.411.906).