Subiecte de dificultate medie, la cea de-a doua probă a Bacalaureatului. Dolj, prezenţă de peste 95%

0
32

A trecut şi ziua de 2 iulie, în care absolvenţii de liceu au susţinut cea de-a doua probă scrisă a Examenului Naţional de Bacalaureat – cea obligatorie a profilului: Matematică, pentru cei de la “Real”, respectiv Istorie, la “Umanist”. Subiectele, aşa cum au afirmat atât candidaţii, cât şi profesorii, au avut un nivel de dificultate mediu, bineînţeles cu un grad mai ridicatla unele puncte, unde se va face diferenţierea. În Dolj, prezenţa a fost de peste 95%.

Emoţii, atât din partea părinţilor, cât şi a elevilor, la proba obligatorie a profilului, la Examenul Naţional de Bacalaureat. Am vorbit cu câţiva dintre ei. Astfel, Anelise Popescu, absolventă a Colegiului Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, ne-a împărtăşit din experienţa sa: “Eu am susţinut proba de Matematică, la specializarea Matematică – Informatică. Subiectele mi s-au părut uşoare, poate şi faţă de Simulare. Undeva, la subiectul de Analiză Matematică, să fi fost ceva mai greu, dar am rezolvat şi această problemă. Chiar sper la nota maximă, iar proba la alegere va fi la Informatică”. Una dintre colegele sale, Arina Moanţă, a fost pe aceeaşi lungime de undă: “Cred că au fost foarte uşoare subiectele şi mă aştept la nota 10”. Să trecem, acum, la Istorie. Am vorbit cu Ana Floricel, care ne-a precizat: “Mi s-a părut uşor. Poate, mai dificil a fost la eseu, care se referea la perioada postbelică şi Războiul Rece. Mă aştept la o notă peste 9. A fost foarte mult de scris, iar timpul a fost la limită”. De aceeași părere a fost şi Denisa Berceanu: “Nu a fost foarte greu. Au fost subiecte abordabile, poate la Războiul Rece să fi fost ceva mai greu, dar tot mă aştept la o notă mare”.

Părerea profesorilor

Aşa cum este normal, am luat legătura şi cu unii dintre profesorii de specialitate. Gabriel Tica (FOTO), profesor de Matematică la Colegiul Național “Carol I”, a precizat: “M-am uitat pe subiecte, atât la Matematică-Informatică, cât şi la Matematică-Tehnologic şi mi s-a părut că au avut un grad de dificultate mediu. Cred că diferenţa va fi făcută la subiectele de Analiză Matematică”. La rândul său, prof. de Istorie Florina Mladin, la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, a menţionat: “Au fost subiecte abordabile şi, da, aşa cum au spus şi elevii, o dificultate mai mare a fost la eseul despre perioada postbelică, Războiul Rece şi comunism, unde, cred, se va face diferenţa”.

Prezenţă de peste 95% în Dolj

Astăzi, în Dolj, examenul a decurs foarte bine. “În județul Dolj, în urma desfășurării probei scrise, prezența este de 95,46%. Dintre cei 3.812 candidați înscriși să susțină proba E.c), au fost prezenți 3.639 (1.241 candidați la Istorie, respectiv 2.398 la Matematică) și 173 candidați au fost absenți (17 absenți la Istorie, 156 candidați absenți la Matematică). Nu s-a înregistrat niciun eveniment neplăcut. Joi, 4 iulie, candidații sunt așteptați să susțină proba E.d) – proba la alegere a profilului și specializării, în cele 15 centre de examen constituite la nivelul județui Dolj”, a precizat prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector general al învăţământului doljean, preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *