Succes românesc istoric la Balcaniada de Matematică pentru Juniori!

0
148

Lotul olimpic de juniori al României a obținut un palmares de excepție  la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori/JBMO, desfășurată la Sarajevo, în perioada 26 iunie – 3 iulie: patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni, cu 224 de puncte (din 240 posibile) -un record în istoria competiției în privința scorului general pe echipe, echipa României fiind prima care reușește să-l atingă.

Elevii medaliați cu aur: Aida Mitroi (Școala Gimnazială nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara), Victor-Vasile Dragoș (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Radu-Ionuț Stoleriu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și Andrei Vila (Liceul Internațional de Informatică din București).

Argint: David Ghibu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Emanuel Mazăre (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești).

Toți cei șase componenți sunt elevi în clasa a VIII-a.

Echipa a fost coordonată de profMarius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) – leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) – deputy leader și Cristian Lazăr (Colegiul Național din Iași) – observator.

La ediția din acest a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (competiţie rezervată elevilor cu vârste sub 15 ani și jumătate) au participat concurenți din 18 ţări.