Fani evacuaţi la finala Cupei Danemarcei, fiindcă n-au respectat distanţarea

0
184

Finala Cupei Danemarcei a fost oprită un sfert de oră, deoarece fanii lui Aalborg nu respectau distanţarea fizică în tribune. Pentru partida desfăşurată la Esbjerg, cluburile  Aalborg şi Sonderjyske au primit câte 725 de bilete, cu condiţia ca fanii să stea la un metru distanţă. În minutul 30, cei de la Aalborg s-au grupat şi au refuzat să se depărteze în ciuda rugăminţilor jucătorilor. Suporterii au fost evacuaţi şi trimişi acasă.

Aalborg şi-a pierdut fanii şi a pierdut şi finala, 0-2 cu Sonderjyske. Mai mult, Anders Jacobsen, fost jucător la Aalborg, a marcat ambele goluri, în minutele 38 şi 56.

Suporterii nu au respectat distanţarea socială nici la finala Cupei Bulgariei, dar aceasta a fost întreruptă câteva minute pentru că fanii au aruncat torţe pe teren. Finala a fost câştigată de Lokomotiv Plovdiv, scor 5-3 cu ŢSKA Sofia, după loviturile de departajare (0-0 după prelungiri), pe arena “Vasile Levski” din Sofia.

Guvernul bulgar a permis unui număr de 12.000 de spectatori să asiste la meci, dar prim-ministrul Boiko Borisov i-a cerut ministrului Sănătăţii să urmărească din tribune meciul şi să monitorizeze dacă spectatorii respectă măsurile sanitare şi de distanţare socială. Fanilor le-au fost oferite măşti de protecţie, dar aceştia nu le-au purtat şi l-au înjurat pe Borisov.

Galeria lui Lokomotiv Plovdiv, înfrăţită cu fanii lui Napoli, a afişat mesajul  ”White Lives Matter” (Vieţile albilor contează), ironizând mişcarea ”Black Lives Matter”.

Jucătorul despre care se spune că este dorit de Universitatea Craiova, Kristian Malinov, de la ŢSKA Sofia, a fost eliminat în minutul 115.