Proiectul Global Kindergarten dezvoltat de AIESEC în parteneriat cu asociaţia Aproape de TINEri, a ajuns la sfârşitul celei de-a doua ediţii. Acest proiect are drept scop dezvoltarea interesului şi curiozităţii copiilor de grădiniţă asupra altor culturi, dar şi asupra limbilor străine, vizând, de asemenea, îmbunătăţirea cunoştinţelor de limbă engleză a participanţilor.
La evenimentul de închidere a celei de-a doua ediţii, care s-a desfăşurat vineri. 28 iunie a.c., au luat parte cadrele didactice de la grădiniţele implicate în proiectul Global Kinderg, precum şi două studente venite din Brazilia şi Filipine, care le-au oferit celor mici o experienţă de neuitat. Invitaţii au avut parte de un moment în cadrul căruia au fost prezentate câteva din momentele petrecute de copiii din grădiniţele participante alături de studentele străine, iar cadrele didactice participante la acest proiect vor primi câte o diplomă prin care le este recunoscută participarea la acest proiect.
Grădiniţele care au participat la proiectul Global Kinderg sunt: Grădiniţa “Sf. Ana”, Grădiniţa “Căsuţa cu Poveşti”, Grădiniţa ”Căsuţa Fermecată”, Grădiniţa “Curcubeul Copilăriei”, Grădiniţa “Joylight”, Grădiniţa “Tudor Vadimirescu”, Grădiniţa de la Colegiul Naţional “Ştefan Velovan”, Grădiniţa “Eden”. Timp de şase săptămâni, copiii au interacţionat cu stundenţi din Brazilia, Turcia şi Polonia, care au preluat rolul educatorilor şi au creat activităţi interactive despre educaţie culturală pentru copii. Activităţile didactice au fost implementate într-un mod interactiv, non-formal şi uşor de înţeles pentru copii, cu sprijinul cadrelor didactice din cadrul grădiniţelor implicate. Cele cinci sesiuni săptămânale au avut ca teme principale: descoperirea diferenţelor culturale, educaţia lingvistică (limba engleză şi limba maternă a studentului străin), regulile de comportament în societate, educaţia artistică (muzică, desen, teatru, dans), sănătatea şi nutriţia, dar şi educaţia ecologică.