Craiovenii scapă de ţânţari

0
398

Din cauza ploilor, campania de dezinsecţie a fost întreruptă pentru două zile. De ieri, angajaţii Salubrităţii au reluat acţiunea pentru combaterea ţânţarilor în Parcul Romanescu, urmând să ajungă şi în celelalte cartiere ale Craiovei în cursul acestei săptămâni. 

Campania de dezinsecţia a început pe 25 iunie şi ar trebui să se încheie pe data de18 iulie, fiind vorba de cea de-a doua etapă a acţiunii pentru combaterea ţânţarilor din acest an. Potrivit reprezentanţilor Salubrităţii, care se ocupă de această campanie, echipele de lucrători au acţionat în dimineaţa zilei de 25 iunie, efectuând operaţiunea de larvicidare în zona lacurilor din Craiova, pe o suprafaţă de 12,5 hectare, şi au început dezinsecţia în Parcul Nicolae Romanescu. Ulterior, campania de dezinsecţie a fost întreruptă pentru două zile din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a fost reluată în cursul nopţii de sâmbătă, 29 iunie, când a fost continuată intervenţia în Parcul Romanescu.

Subsolurile blocurilor, în sarcina administratorilor

În cursul nopţii trecute, echipele SC Salubritate Craiova SRL au început dezinsecţia în Parcul Tineretului, celălalt mare parc al Craiovei unde, de regulă, se adăpostesc insectele. Potrivit conducerii societăţii de salubrizare, această zonă ar urma să fie terminată în cursul acestei zile, urmând ca, începând de mâine, dezinsecţia să vizeze zonele verzi din celelalte cartiere ale Craiovei. „Pentru ca acţiunile noastre să fie eficiente, recomandăm asociaţiilor de proprietari să înceapă dezinsecţia în subsolurile blocurilor, acolo unde există condiţii prielnice pentru înmulţirea ţânţarilor”, a spus Cristian Popescu, director general SC Salubritate Craiova SRL, acţiunea de dezinsecţie desfăşurându-se doar pe domeniul public.

A doua campanie de dezinsecţie

Potrivit reprezentanţilor Salubrităţii, produsul folosit în cadrul acestei intervenţii se numeşte „Supertox” şi este o substanţă cu un spectru larg de acţiune, care face parte din clasa a treia de toxicitate şi care este avizată de Ministerul Sănătăţii. Suprafaţă totală pe care va avea loc cea de-a doua etapă de dezinsecţie este de 700 de hectare, iar „graficul intervenţiei poate suferi unele modificări în funcţie de condiţiile meteorologice”, se mai arată în comunicatul societăţii de salubrizare. Aceasta este cea de-a doua campanie de îndepărtare a ţânţarilor, prima etapă fiind desfăşurată la începutul lunii mai când, timp de 20 de zile, a fost pulverizat acelaşi tip de insecticid în zona lacurilor Craiovei (lacul din Parcul Romanescu, lacul Tanchiştilor, lacul Valea Fetii, lacul de la Făcăi şi lacul din Grădina botanică), parcurile şi toate zonele verzi din cartiere.