„Nixon” a ajuns în arestul IPJ Dolj

0
96

După mai multe amânări, ieri, judecătorii Tribunalului Dolj au decis să emită mandat de arestare preventivă şi pe numele lui Ionel Călin zis Nixon, pentru implicarea în scandalul petrecut la sfârşitul lunii mai, pe strada „General Dragalina” din Craiova.  Asta în ciuda faptului că bărbatul nu s-a prezentat nici de această dată în faţa instanţei. Numai că, odată informat de avocatul său că s-a dispus arestarea sa, Nixon s-a prezentat la Arestul IPJ Dolj fiind încarcerat, după cum au precizat reprezentanţii unităţii. Tot în arest sunt şi băieţii săi, care au declarat ieri în faţa judecătorilor că n-au  suma stabilită de instanţă drept cauţiune, 50.000 lei pentru fiecare inculpat, dar sunt dispuşi să constituie garanţie imobiliară în contul banilor.

Reamintim că, vineri, Tribunalul Dolj a amânat judecarea propunerii de arestare preventivă formulată de Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe numele lui Ionel Călin zis Nixon, cercetat, alături de băieţii săi, pentru implicarea în scandalul petrecut în noaptea de 25 spre 25 mai a.c., pe strada „General Dragalina” din Craiova. Chiar dacă nici ieri Nixon nu a apărut în faţa magistraţilor (acesta fiind motivul repetatelor amânări, întrucât judecătorii au vrut să-l audieze), deşi nu mai este internat în nici un spital, se pare că şi aceştia s-au săturat şi i-au emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile din momentul punerii în executare.

„Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj(…). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Călin Ionel pe o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. Se va emite mandatul de arestare preventivă pe numele inculpatului potrivit dispoziţiilor art. 151 C.p.p. Cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă. Pronunţată în şedinţa publică din 01.07.2013”, se arată în încheierea de şedinţă de ieri a Tribunalului Dolj.

Chiar dacă la instanţă nu s-a prezentat, odată informat de avocatul său că i s-a emis mandat de arestare, Ionel Călin s-a prezentat la arestul IPJ Dolj, fiind încarcerat, ieri după-amiază, după cum au confirmat reprezentanţii IPJ Dolj.

Cât îi priveşte pe băieţii săi, Sorin şi George Constantin, care au cerut să fie eliberaţi pe cauţiune, aceştia au declarat ieri, în faţa judecătorilor de la aceeaşi instanţă că nu au sumele de bani stabilite de judecători, respectiv 50.000 lei pentru fiecare şi s-au arătat dispuşi să constituie garanţie imobiliară în contul acestei sume, mai exact să pună o casă „la bătaie”. Judecarea cererii lor s-a amânat pentru 4 iulie a.c.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în noaptea de 25 spre 26 mai, Cosmin Călin şi Robert Ciucure care circulau cu un Renault Megane pe strada „General Dragalina” din Craiova, au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin zis Nixon („cunoscut” al oamenilor legii întrucât este judecat, în prezent într-un dosar vizând comiterea de fraude informatice, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti), fratele său, Vasile Călin, George Constantin şi Sorin Constantin, ambii băieţii lui Nixon. După o scurtă ceartă, Robert Ciucure, care avea asupra sa un cuţit tip baionetă, cu lama de 40 cm, i-a aplicat lui Nixon o lovitură în zona abdominală, cauzându-i leziuni care i-au pus în primejdie viaţa, după care a fugit şi a sărit gardul în curtea unei locuinţe. „În această împrejurare ceilalţi trei l-au urmărit, au rupt mai multe scânduri dintr-un gard şi cu acestea i-au aplicat mai multe lovituri peste membrele superioare şi inferioare, apoi l-au pus în portbagajul autoturismului lor”, a declarat, la momentul respectiv, procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Ciucure fiind şi el în arest pentru tentativă de omor asupra lui Nixon.