Vară internaţională pentru liceeni

0
309

Elevii de liceu au acum oportunitatea să înveţe o limbă străină, să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în limba engleză şi să-şi dezvolte competenţe şi abilităţi utile după terminarea liceului. Toate aceste lucruri sunt posibile dacă se înscriu la proiectele AIESEC Craiova “Language sCool” şi “Grow”, care le oferă elevilor acces la educaţia non-formală  prin participarea la o serie de sesiuni interactive susţinute de nouă internaţionali.

În cadrul proiectului “Language sCool”, participanţii vor învăţa o limbă străină de la un vorbitor nativ. Elevii pot opta pentru spaniolă, portugheză, italiană, greacă, rusă sau chineză. Pe lângă acumularea de cunoştinţe într-o limbă mai puţin accesibilă, aceştia îşi vor putea îmbunătăţi şi engleza, toate cursurile fiind susţinute în această limbă. Proiectul se va desfăşura în două ediţii. Prima etapă se va derula în perioada 1 iulie – 10 august, iar a doua între 20 august – 30 septembrie. Timp de şase săptămâni, participanţii vor lua parte la 12 sesiuni teoretice şi şase practice care vor avea la bază gramatica, vocabularul, dar şi diverse tehnici de îmbunătăţire a conversaţiei în fiecare dintre cele şase limbi.

Astăzi, ora 12.00, în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor are loc deschiderea primei ediţii a proiectului “Language sCool”. Cei aproximativ 100 de participanţi vor putea afla mai multe despre AIESEC, vor cunoaşte echipa de organizare a proiectului şi, cel mai important, vor face cunoştinţă cu cei şase internaţionali. Fiecare dintre aceştia va avea un moment special în care se va prezenta pe sine, dar şi ţara din care provine, astfel că elevii vor cunoaşte lucruri noi despre Mexic, Italia, Portugalia, Taiwan, Grecia şi Rusia. Din agenda evenimentului nu va lipsi nici prezentarea proiectului şi a activităţilor ce vor avea loc în cele şase săptămâni.

“AIESEC Craiova doreşte ca prin intermediul proiectului să le creeze elevilor oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare, de a învăţa o limbă străină mai puţin accesibilă în Craiova şi de a-şi dezvolta o atitudine deschisă către internaţionalism prin interacţiunea directă cu stagiarii străini”, spun reprezentanţii AIESC Craiova.

“Grow” – elevii învaţă să întocmească proiecte şi CV-uri

Al doilea proiect pe care AIESEC Craiova îl desfăşoară în parteneriat cu Şcoala de Valori este proiectul naţional „Grow”. Ediţia din această vară se adresează elevilor care trec în clasa a XI-a, respectiv a XII-a. Scopul proiectului este completarea educaţiei formale pe care elevii o primesc în sistemul de învăţământ românesc prin intermediul unor activităţi interactive ce se bazează pe educaţia non-formală. “În cadrul proiectului, elevii vor participa la peste 10 sesiuni teoretice şi practice, fiind îndrumaţi de trei internaţionali din Nigeria, Pakistan şi Polonia. Elevii din clasa a XI-a vor învăţa cum să îşi facă propriul proiect, să lucreze într-o echipă şi, de ce nu, să coordoneze una. Cei din clasa a XII-a vor lua parte la sesiuni de autocunoaştere, de identificare a domeniilor către care vor să se îndrepte după terminarea liceului, învăţând astfel cum să ia cele mai efective decizii în viaţă sau cum să îşi facă un CV bun”, mai precizează reprezentanţii AIESEC Craiova. Perioada de desfăşurare a proiectului „Grow” este 1 iulie – 15 august.

 

AIESEC Craiova doreşte ca prin intermediul “Language sCool” şi “Grow” să le creeze elevilor oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile de comunicare, dar şi crearea unei deschideri către internaţionalism prin interacţiunea directă cu cei nouă stagiari străini.