PSD îi acuză pe membrii comisiei care a analizat plagiatul premierului Ponta de partizanat politic

1
383
Victor Ponta

PSD a făcut publice, sâmbătă, anumite „elemente” incriminatoare despre unii dintre membrii Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care, în opinia social-democraţilor, certifică natura politică a acţiunii acestei instituţii în legătură cu presupusul plagiat al premierului Victor Ponta. „Pentru o corectă informare a opiniei publice, Partidul Social Democrat consideră absolut necesară aducerea în atenţie a acelor elemente care certifică natura politică a acţiunii care a avut loc la nivelul Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare”, menţionează PSD într-un comunicat remis, sâmbătă, agenţiei Mediafax.

Conform sursei citate, Marius Andruh, preşedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de lei (aproape 1,6 milioane de euro), acordat de Ministerul Educaţiei, în timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.

„Domnul Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de acelaşi ministru al Educaţiei. Domnul Mircea Miclea, apropiat al preşedintelui Băsescu, cu acuzaţii încă neclarificate de plagiat, precum şi cu beneficii directe din contracte publice. Domnii Dorel Banabic, Lazăr Vlăsceanu şi Marian Preda ocupă sau au ocupat funcţii în comisiile înfiinţate de preşedintele Traian Băsescu în ultimii ani, legându-şi activitatea şi numele de cea a preşedintelui României. Domnii Dragoş Ciuparu şi Viorel Barbu sunt membri ai PDL sau activează şi au activat în structuri ale Partidului Democrat Liberal. Astfel, domnul Ciuparu este membru cu acte al PDL, fost secretar de stat şi preşedintele al ANCS, în timp ce domnul Viorel Barbu este membru al comisiei de Educaţie, Cercetare, Cultură şi Sport din cadrul PDL Iaşi. Domnul Ciuparu a fost plătit din fonduri europene POSDRU, deşi se află într-o situaţie de incompatibilitate (a fost plătit ca expert într-o instituţie care se afla în subordinea Ministerului Educaţiei, la fel ca şi domnia sa). Tot membri ai PDL sunt şi domnul Cristian Oară, precum şi doamna Carmen Socaciu. Domnul Florin Stamatian, numit în Consiliu de domnul Cătălin Baba, în ultima sa zi de mandat, nu este nimeni altul decât fost prefect al judeţului Cluj, numit în această funcţie de PDL”, mai arată PSD. Consiliului General al CNATDCU, întrunit vineri în şedinţă, deşi, cu o zi înainte, fusese desfiinţat, au anunţat că au stabilit, cu certitudine, că lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat.

În replică la acuzaţiile PSD, Universitatea din Bucureşti (UB) a anunţat că beneficiarul proiectului de şapte milioane de lei la care face referire PSD este instituţia de învăţământ superior: „Acest aspect implică faptul că finanţarea în valoare de 7 milioane de lei va fi virată în conturile Universităţii din Bucureşti şi utilizată în scopuri strict de cercetare. Profesorul Marius Andruh este coordonatorul echipei de cercetare ce va implementa proiectul (…)”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.