Olguţa Vasilescu a aruncat la coş mai multe contracte de achiziţii

0
301

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a renunţat la mai multe achiziţii publice care fuseseră contractate în mandatul trecut. În fruntea listei se află florile de protocol, edilul tăind un contract de “aproape două miliarde de lei” încheiat cu craioveanca Mirela Rădoi, care livrează de ani buni flori tăiate pentru Primăria Craiova.

Lia Olguţa Vasilescu

Noul primar Lia Olguţa Vasilescu a ajuns la concluzia că nu mai are nevoie de o florăreasă care să aprovizioneze instituţia Primăriei Craiova cu flori. În plenul de săptămâna trecută, edilul a anunţat că a reziliat contractul de achiziţii în materie, laolaltă cu altele, pentru a face unele economii la buget. “Am stopat contractul pentru achiziţii de flori pe care îl încheiase fostul primar. Mulţumesc frumos, îmi cumpăr şi singură flori, nu trebuie să mi le plătească Primăria”. Potrivit primarului, florile de protocol ar fi costat aproximativ două miliarde de lei, bani de la buget, şi ar fi trebuit să fie încasaţi de craioveanca Mirela Rădoi, care deţinea un contract de achiziţie cu Primăria Craiova până la sfârşitul anului. De altfel, aceasta este florăreasa oficială a autorităţii locale încă din anul 2008.

Fără limitatoare de viteză

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că “a aruncat la coş” şi alte contracte cărora nu le găsea utilitatea. Prin acestea se află achiziţia de limitatoare de viteză pe care autorităţile o lăsaseră la începutul lunii trecute. “Nu cred că avem nevoie de atâtea limitatoare de viteză pe străzile din Craiova. După ce că avem atâtea gropi, mai punem şi pragurile acestea de cauciuc ca să ne stricăm şi mai rău maşinile”, a spus primarul. Primăria Craiova avea în curs de achiziţie 100 de metri liniari de limitatoare de viteză din cauciuc, care ar fi trebuit să reducă viteza la 40 kilometri pe oră. Investiţia se ridica la suma de 240 de milioane de lei, iar pragurile ar fi ajuns în preajma trecerilor de pietoni de lângă aglomeraţiile urbane, precum şcolile şi pieţele.

Băncile de agrement, tăiate de pe listă

Băncile de agrement care urmau să fie montate pe domeniul public au fost, de asemenea, tăiate de la finanţare. Contractul de achiziţii valora peste 100.000 de lei, această sumă fiind considerată prea mare pentru acest gen de cumpărături. În cursul anului trecut, autorităţile locale au mai cumpărat un lot de 180 de bănci de agrement. Licitaţia a fost câştigată atunci de firma Katel Group SRL, din Piatra Neamţ, care a venit cu o ofertă de preţ mai mică decât alte patru firme aflate în competiţie. Întreg contractul a costat, în final, 45.000 de lei, faţă de 60.000 de lei cât pusese la dispoziţie municipalitatea. Potrivit conducerii RAADPFL Craiova, cele mai multe bănci au fost montate în zonele verzi din cartiere, fiind păstrat şi un lot de rezervă pentru înlocuirea celor deteriorate.