Un elicopter SMURD din Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova. Toţi cei patru membrii au echipajului au decedat.

0
369

media-146487022346226700

 

UPDATE 15:40 – Elicopterul care s-a prăbuşit aparţine de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi fiind detaşat pentru misiuni în Republica Moldova, au declarat, joi, surse apropiate anchetei pentru MEDIAFAX.

UPDATE 15:22 – Toţi cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova au murit în accident, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Chişinău.

„Confirm faptul că s-a prăbuşit elicoperul SMURD în raionul Cantemir. Toţi cei aflaţi la bord sunt decedaţi. Decizia de decolare şi zbor aparţine Autorităţii Aeronautice din România. Elicoterul se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Echipajul este completat de un pilot, copilot şi asistent medical. Sper ca într-o oră să ajung la faţa locului. În elicopter nu era niciun pacient”, a declarat Oleg Crăciun, adjunctul ministrului moldovean al Sănătăţii, citat de Publika.md.

UPDATE (14:58) Potrivit informaţiilor neconfirmate toţi membrii echipajului elicopterului SMURD, dar şi persoana pe care o transportau au decedat. Este de vorba despre 4 persoane. Aparatul de zbor a explodat la impactul solul. Autorităţile publice şi sectorul de poliţie sting în aceste momente incendiul cu propriile forţe.

UPDATE (14:52) În aceste momente se cunoaşte că o persoană a decedat în urma prăbuşirii elicopterului SMURD. Echipajul transporta o femeie în vârstă de 85 de ani din localitatea Vulcăneşti. Echipajul dar şi aeronava care efectua operaţiunea de transport aparţine departamentului de la Iaşi.

Un elicopter SMURD a căzut în localitatea Haragâş din Cantemir. În acest moment la faţa locului se îndreaptă trei echipaje ale Serviciului Situaţii Excepţionale, din Cahul, Cantemir şi Comrat.

Se cunoaşte faptul că elicopterul efectua o misiune de salvare. Informaţia fost confirmată de ofiţerul de presă al DSE, Liliana Puşcaşu, care a menţionat că nu se cunosc cauzele accidentului şi dacă sunt victime.