„Târgul jucăriilor” de la Biserica „Maica Domnului” – Oota, în sprijinul elevilor cu rezultate şcolare deosebite

0
81

Targul jucariilor poza 2Parohia craioveană Maica Domnului „Oota” a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, evenimentul caritabil „Târgul jucăriilor”. Manifestarea s-a bucurat de prezenţa şi sprijinul membrilor Centrului Naţional de Educare Canină, organizatorii pregătind pentru copii şi multe alte surprize. După succesul primei ediţii – urmare a acesteia, cinci copii cu rezultate bune la învăţătură de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova beneficiind de un ajutor lunar de 100 de lei –, ediţia a II-a s-a dorit a fi nu doar un eveniment de strângere de fonduri în vederea acordării de burse elevilor, ci şi o sărbătoare a copiilor.

În acest sens, copiii prezenţi duminica trecută la Biserica Maica Domnului „Oota” s-au jucat împreună, au testat jucării, s-au costumat în diferite personaje, s-au fotografiat cu prinţese şi şi-au luat alte jucării pentru acasă. De asemenea, prezenţa membrilor Centrului Naţional de Educare Canină, împreună cu prietenii lor salvatori, a reprezentat un punct de interes pentru copii şi părinţi deopotrivă. Cei mici au aflat despre activităţile pe care le derulează câinii salvatori, despre specificul fiecărei rase canine, membrii Centrului dorind să arate că, indiferent de rasă, câinii pot desfăşura activităţi împreună cu copii.

Targul jucariilor poza 3«De asemenea, s-a dorit a arăta câinele ca un prieten şi ajutor al omului, neîncurajând violenţa faţă de animale. Costumele pentru copii au fost asigurate de doamna Florina Smădoi, copiii putându-se îmbrăca şi fotografia în diferite costume de prinţese, prinţi sau personaje din desene animate. Evenimentul s-a desfăşurat în condiţii deosebite, având sprijinul voluntarilor de la Asociaţia ACCES Oltenia. Donaţiile celor prezenţi au totalizat 5.100 lei, sumă ce va fi direcţionată în anul şcolar următor spre burse şcolare acordate elevilor cu rezultate bune la învăţătură de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”. Evenimentul se doreşte a fi, totodată, unul de sensibilizare a membrilor parohiei, şi nu numai, la nevoile speciale ale celorlalţi. De asemenea, „Târgul jucăriilor” se doreşte a fi o sărbătoare închinată copiilor parohiei, curtea bisericii depăşindu-şi astfel dimensiunea liturgică şi devenind pentru ei loc de joacă şi socializare», a precizat părintele Adrian Trifu, organizatorul evenimentului.

Targul jucariilor poza 1Potrivit Biroului de presă al Mitropoliei Olteniei, acţiunea continuă prin participarea unui grup de copii de la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu”, sub coordonarea învăţătorului Tudor Tudorache, la serbarea de Ziua Copilului organizată de Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap „Sfântul Apostol Andrei” din parohie. Mulţumirile organizatorilor se îndreaptă spre toţi cei ce s-au implicat în acţiunile de promovare a evenimentului, spre cei ce au asigurat buna sa desfăşurare, spre copiii şi părinţii participanţi.