Primărul de la Vela reclamat la Tribunalul Dolj pentru încălcarea Legii 544/2001

1
397

Primarul comunei Vela, Constantin Vasilescu, îşi doreşte să câştige încă un mandat, indiferent de mijloacele folosite. Şi dacă pentru asta trebuie să arunce cu lături în adversarii politici, şi să-i mintă cu neruşinare pe locuitorii acestei localităţi o face cu o dezinvoltură de neimaginat. Mai nou acesta umblă prin sate şi le spune oamenilor că nu le-a mai dat ajutor social pentru că au făcut o plângere consilierii PSD. În realitatea lucrurile stau cu totul altfel, şi au fost constatate de inspectorii Camerei de Conturi Dolj. 

La data de 5 martie a.c., consilierii locali ai PSD din comuna Vela, au făcut o adresă către primarul Constantin Vasilescu, căruia în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public mai multe documente, la care nu au primit nici în ziua de azi răspuns. În primul rând i-au cerut o copie după ştatul de plată pentru beneficiarii de ajutor social pe luna septembrie 2008, august şi octombrie 2010. De ce? Pentru că ştatele de plată sunt semnate de altcineva, şi nu de beneficiarii de ajutor social, care a dat fiecăruia ce sumă a dorit, oprindu-le din bani. Surse din Primăria Vela ne-au declarat că cel care a semnat în locul beneficiarilor, şi le-ar fi oprit din bani, ar fi viceprimarul Marian Mişcu.

Cineva din Primăria Vela încasa ajutor social în numele unor pensionari

Social-democraţii i-au mai solicita lui Constantin Vasilescu un tabel nominal cu cei care primesc ajutor social, şi cărora Camera de Conturi, în 2010, le-a imputat sume încasate în mod necuvenit. Mai exact, 5 persoane care încasau ajutorul social, au făcut vârsta legală, şi au ieşit la pensie. Numai că cei din Primăria Vela nu i-au scos şi de pe lista celor care primeau ajutor social. În 2010, în urma unui control, inspectorii Camerei de Conturi Dolj au descoperit că aceste persoane încasau şi pensiea şi ajutorul social. Primăria Vela trebuia să recupereze sumele de la aceste persoane însă nu au trimis niciodată adresele cu sumele imputate. De fapt au trimis unuia dintre ei, iar când au văzut că este posibil să izbucnească un scandal de proporţii, pentru că Aurel Ciocan, unul dintre pensionari, a făcut şi o plângere penală în acest sens, s-au oprit. De ce? Pentru că banii nu au fost încasaţi de pensionari.

Viceprimarul a fost recompensat cu un gard din bolţari

Social-democraţii nu au primit nici copia după devizul de lucrări al împrejmuirii cimitirului din satul Gubaucea şi suma totală plătită pentru acest obiectiv. Întrebarea este aceeaşi: de ce? Pentru că suma este una foarte mare. Adică 770 de milioane de lei vechi, când în realitate valoare acestui gard este undeva la 70 de miloane de lei vechi. Gardul din sârmă cu stâlpi din ţeavă a depăşit valoarea de 15.000 de euro. Iar Primăria Vela în loc să dea lucrarea prin licitaţie publică, au preferat încredinţarea directă, încălcând astfel prevederile OUG  nr. 34 din 19 aprilie 2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Lucrarea a fost realizată de nişte romi din Băileşti, care pe lângă gardul cimitirului, au mai făcut unul şi viceprimarului Marian Mişcu, fără bani, de data aceasta din bolţari. Şi drept compensare pentru binele făcut de către viceprimarul Marian Mişcu şi primarul Constantin Vasilescu, romii şi-au făcut şi viză de flotant în Vela. Numai că nu s-au încadrat în termenul legal de 3 luni înainte de alegeri, şi nu vor putea vota în această localitate.

Pe statele de plată încasau nişte sume, iar amărâţii primeau cu totul altele

O altă solicitare se referea la un tabel nominal cu beneficiarii de ajutor social, cărora li s-a acordat ajutor de urgenţă, în perioada 1 ianuarie-5 martie 2012. Nu au primit răspuns nici în acest sens. Sursele noastre spun că de fapt nici pentru aceste ajutoare de urgenţă nu ar fi semnat beneficiari de ajutor social. Pe ştatele de plată sunt în realitate nişte sume, iar amărâţii au primit cu totul altele, cu mult mai mici. Modul în care se cheltuie banii publici în comuna Vela este îngrijorător, iar primarul Constantin Vasilescu va trebui să dea unele explicaţii la un moment dat organelor abilitate ale statului. Până una alta, pentru că nu au primit răspuns, şi a fost încălcată Legea 544/2001, consilierii PSD au făcut plângere la Tribunalul Dolj.

1 COMENTARIU

  1. 1.Acele ajutoare de urgenta s-au dat nu celor ingreptatiti si s-au dat ca un bonus celor care spera sa ii voteze in continuare sant atat de multe lucruri rele care sar putea spune de actualul primar nu se zice nimic cum un acolit al primarului a intrat in posesia unui loc de casa langa terenul de fotbal se spera chiar la injumatatirea curtii dispensarului si sa se dea unui apropiat al pdl anume Tudor Doru ca sa isi faca un loc de parcare pentru utilajele sale agricole nu se spune nimic ca au vandalizat o intreaga padure si sau dat lemne contra voturi actualul primar nu a facut in aceasta primarie decat jocurile unui anumit sandu ogarca care de fapt conduce, El a renuntat de fapt sa candideze in legislatura trecuta ca sa poata sa isi bage pe fiul sau Ogarca Fanel in primarie si anume pe functia de casier vroia sa bage si pe fata dar nu a mai bagato ca a plecat in strainatate dar in schimb e plina primaria de acoliti ai sai care ii muncesc pe acasa iarna trecuta drumul bucovicior stiubei era nepracticabil iar curtea lui Ogarca era plina sa dea zapada de cei carora li sa dat ajutor social nu se spune nimic ca primesc ajutor social si multi care nu au dreptul un ex este nevasta vicelui care sub acoperirea ca nu e legitima cu sotul primeste si ajutor pentru cresterea copiilor si ajutor de la APIA asa se vb intradevar gardul de la cimitir este un gard asa cum se poate vedea in ziar si pus pe niste tevi foarte suptiri ar trebuii facut o cercetare mai amanuntita de cei indreptatiti de curtea de conturi sau de corpul de control al prefectului ar trebui sa se faca si o verificare la deplasarile care se fac si se primesc bani si ele se fac in scop personal ex sa isi duca nepotii domul Ogarca la antrenament in craiova la fotbal SANT ATATEA DE SPUS pe care locuitorii comunei ar trebuii sa le afle atat deocamdata

Comments are closed.