Cinci ani de la înființarea Brigăzii Multinaționale Sud-Est

0
591
Astăzi, 2 mai, a avut loc ceremonia de împlinire a 5 ani de la înființarea Brigăzii Multinaționale Sud-Est. În urma Summit-ului NATO de la Varșovia, din anul 2016, s-a luat decizia ca Brigada 2 Infanterie “Rovine” să fie transformată în Brigada Multinațională Sud-Est.
Brigada Multinațională a fost înființată la 30 Aprilie 2017, iar în același an, la data de 15 iulie, a avut loc ceremonia de activare a comandamentului, eveniment care a reprezentat integrarea oficială în Structura de forțe a NATO pe baza implementării Planului de Acțiune pentru Ridicarea Capacității de reacție a Alianței.
La 15 noiembrie 2018, a avut loc ceremonia de declarare a Capabilității Operaționale Complete a Comandamentului Brigăzii Multinaționale Sud-Est, în urma desfășurării exercițiului SCORPIONS FURY 2018 din Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” de la Cincu.
La eveniment au fost prezenți șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general maior Iulian Berdilă, comandantul Corpului Multinațional Sud-Est, general maior Dragoș Iacob, comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, general maior Cristian Dan și comandantul Comandamentului Forțelor Întrunite, general maior Dorin Ioniță.