Liga Campionilor: Real Madrid, pentru a treia oară, consecutiv, în finală!

0
226

Real Madrid s-a calificat – suferind enorm – pentru a treia oară, consecutiv, în finala Ligii Campionilor, care se va disputa la Kiev, pe 21 mai a.c., probând, înainte de toate că posedă știința partidelor cu miză maximă și încărcătură psihică ridicată. Și, în plus, are de partea sa arbitrii. Bayern Munchen a plătit tribut și în partida-retur, de data aceasta dublei erori săvârșite, imediat după pauză, la o acțiune anodină, de Corentin Tolisso și portarul bavarez, Sven Ulreich. De neimaginat! La conferința de presă, antrenorul german, Jupp Heynckes, spunea: „Ulreich a făcut un sezon mare. Putea reține balonul trimis „acasă” de Tolisso, cu mâinile, dar a ezitat, fiindcă era nervos și este trist pentru echipă și pentru el”. Tot Heynckes a mai spus: ”Am făcut un super meci, am fost echipa mai bună în ambele întâlniri. Keylor Navas a fost cel mai bun jucător al lui Real Madrid. La sfârșitul primei reprize, arbitrul nu a dictat penalty cuvenit echipei noastre”. A fost un meci nebun pe Santiago Bernabeu (77.459 spectatori). Karim Benzema (min. 11 și min. 46), la cel mai bun meci al său în actualul sezon, respectiv J. Kimmich (min. 3) și J. Ridriguez (min. 63) au fost marcatorii unei partide istorice. Bayern Munchen a fost aproape de finală, dar nu a atins-o. Și nu a acces, fiindcă Real Madrid s-a dovedit, încă o dată, expertă în Liga Campionilor. Va disputa a 16-a finală de C1, dintre care a câștigat 12. Participă la a patra finală, în ultimele cinci ediții, cu trei finale consecutive. Iar antrenorul său, Zinedine Zidane (2016, 2017, 2018), devine al treilea antrenor din istorie cu trei finale de C1, după Fabio Capello (1993, 1994 și 1995) și Marcelo Lippi (1996, 1997, 1998). Se va vorbi mult de această semifinală. Iată notele acordate protagoniștilor de prestigioasa publicație France Football:

Real Madrid: Navas – 7, Vasquez – 6, Varane – 8, Ramos – 7, Marcelo – 6, Kovacic – 5, Kroos – 5, Modruc – 7, Asensio – 6, Ronaldo – 3, Benzema – 8.

Bayern Munchen: Ulreich – 2, Kimmich – 6, Sule – 7, Hummels – 7, Alaba – 5, Alcantara – 6, Tolisso – 6, Roidriguez – 6, Ribery – 6, Muller – 4, Lewandowski – 3. Arbitrul Cakir – 3.