Oltenii, la nivel maxim în Gruia

0
345

craiovaCFR Cluj – Universitatea Craiova 0-3

Au marcat: Ivan 30, 76, Zlatinski 44.

CFR: T. Marc 5 – Tiago Lopes 5, Larie 5, Horj 5, Peteleu 6 – Gomelt 5, Nascimento 5 (46 Dan Roman) 5 – Sorsa 4 (61 Antal) 6, Păun 5, Deac (10 Juan Carlos) 5 – Omrani 6. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Universitatea Craiova: Mingote 7 – Dumitraş 7, Barthe 7 (Robert Petre 46) 7, Screciu 7 – Dimitrov 7, Zlatinski 8, Bancu 8, Briceag 7 – Băluţă 8 (83 Măzărache), Ivan 9, Jazvic 7 (75 Bârzan) 7. Antrenor: Gigi Mulţescu.

Arbitru: George Rădulescu 7.

Alb-albaştrii au reuşit cel mai bun meci al anului, pe terenul CFR-ului, revanşându-se pentru eşecul din tur, de la Piteşti

Universitatea avea o revanşă de luat faţă de CFR, după umilinţa din tur de la Piteşti şi şi-a luat-o cu ştaif, într-un stil de echipă cu pretenţii. După cea mai slabă evoluţie din 2017, în semifinala de Cupă cu Voluntariul, pentru Ştiinţa a urmat, în Gruia, cea mai bună prestaţie a anului. Mulţescu a trimis tot o formulă cu 3 stoperi, ca şi în meciul cu Dinamo, dar l-a pierdut la ultima fază a primei reprize pe Barthe, accidentat, aşa că a trebuit să schimbe, din nou, sistemul pe parcursul jocului. Şi Deac, cel care prindea în tur un şut rar, cu care deschidea scorul, s-a accidentat devreme, după ce şi Camora, Bud şi Nouvier declaraseră forfait chiar înainte de meci, aşa că Miriuţă a avut şi el problemele sale. Dacă la acel 1-4, Ştiinţa, care venea şi după sfertul de Cupă epuizant cu Dinamo, a avut mare ghinion, iar ardelenilor le-a intrat şi ce n-au intenţionat, de această dată scorul a reflectat ce s-a întâmplat pe teren.

Universitatea a dictat ritmul jocului, simţind seara mai slabă a gazdelor şi a reuşit cea mai clară victorie a sezonului, după cea cu Voluntariul, din primul meci al anului. Băluţă a făcut un meci excelent, sporind regretele că a lipsit în semifinala Cupei. Ivan şi-a păstrat banderola şi acum a fost decisiv: a deschis scorul cu un şut senzaţional, de la 20 de metri, cu stângul, în plasa laterală şi l-a închis în repriza secundă, după un assist al unui alt jucător de 20 de ani, Robert Petre. Până la pauză, avantajul alb-albaştrilor fusese dublat de un contraatac formidabil, purtat de Bancu, Ivan şi Jazvic, iar Zlatinski a venit cu finalizarea ideală, sub bară, marcând pentru a doua etapă la rând, după reuşita din prelungiri, cu Dinamo. Unica ocazie a gazdelor a venit în repriza a doua, ratată de Dan Roman, dar şi oltenii au mai irosit alte două şanse de gol, prin Măzărache şi Jazvic. CFR a invocat şi un penalty, dar Briceag n-a intenţionat să stopeze mingea cu braţul, aşa că arbitrajul lui Rădulescu a fost unul de preferat chiar şi pentru un meci pe teren propriu.

În mod ciudat, chiar dacă pretinde că nu face jocul FCSB, Universitatea a încurcat pe rând rivalele acesteia la titlu: Viitorul, Dinamo şi CFR Cluj. Alb-albaştrii sunt neînvinşi în deplasare în play-off, aducând 8 puncte, fără a primi vreun gol.

craiova 1

Jucătorii îl vor pe Mulţescu, dar antrenorul a confirmat că pleacă

După meci, primii doi căpitani ai Universităţii, Ivan şi Băluţă, au declarat că-şi doresc ca Gigi Mulţescu să continue pe banca Ştiinţei. În schimb, deşi nu a declarat răspicat că va părăsi echipa, Mulţescu a confirmat despărţirea, spunând că este la latitudinea lui Mihai Rotaru comunicarea deciziei. La final, Alex Băluţă a spus: „Ne-am mobilizat foarte bine, am făcut ceea ce ne-a spus nea Gigi. Am mai jucat aşa ofensiv, dar ne-au lipsit golurile. Ne dorim ca nea Gigi Mulţescu să rămână lângă noi cât mai mult timp, fiindcă i se datorează şi lui evoluţia de anul acesta”.

Andrei Ivan a adăugat: „Sunt fericit că astăzi am reuşit să-mi ajut echipa şi am făcut un meci foarte bun. Am avut o şedinţă înainte de meci, am stabilit că nu mai avem nimic de pierdut şi că trebuie să câştigăm acest meci. Domnul Mulţescu ne-a spus să fim uniţi şi să dăm totul pe teren. Astăzi m-am simţit foarte bine şi sper să fie tot aşa şi în următoarele meciuri. Suntem Universitatea Craiova şi jucăm cu oricine la fel. Nu suntem cum au spus cei de la Dinamo, că stăm în anumite poziţii”.

Gigi Mulţescu a spus: „Le-am spus jucătorilor că avem ocazia să ne împăcăm cu noi. Cu toate că am avut doar 2 zile de pauză, ne-am refăcut mai bine. Am pregătit meciul foarte bine, am jucat cu 3 fundaşi, am reuşit să construim nişte contraatacuri care ne-au adus şi goluri. Eu aş vrea să fie şi mai bine, pentru că am greşit multe pase. Vrem să păstrăm un nivel ridicat de joc. E bine că am reuşit, după un meci nereuşit, şi după două zile, să ne refacem după meciul de Cupă, să ne reculegem mental şi sigur că a fost vorba şi de o revanşă Am fost foarte dezamăgit când suporterii mi-au strigat demisia la meciul cu Voluntariul. Nu vreau să spun acum dacă plec sau nu, deşi eu răspunsul l-am dat demult, dar domnul Rotaru nu a vrut să-l facem public. Vreau să las ceva în urma mea la Craiova, pe lângă jocurile bune pe care le-am făcut, să promovez şi nişte jucători tineri”.

Vasile Miriuţă a vorbit despre jucătorii pe care nu s-a putut baza şi a dat vina şi pe dezamăgirea de a nu ieşi din insolvenţă: „E o seară tristă, au câştigat pe merit şi au fost mai buni ca noi, trebuie să recunoaştem.  Din păcate ne-au lipsit jucători, a trebuit să-l schimb şi pe Deac repede. Săptămâna trecută am bătut la Astra, poate pe băieţi îi apasă şi faptul că suntem în insolvenţă şi nu putem juca în cupele europene. Nu e uşor să-i motivezi în aceste situaţii”