Buget de 250.000 de lei pentru „Zilele Craiovei”

0
97

Primăria Craiova a scos la licitaţie organizarea evenimentelor dedicate Zilelor municipiului, care au un buget de aproximativ 250.000 de lei. În acest an, sărbătoarea oraşului se va desfăşura între 29 mai şi 4 iunie. După modelul anilor trecuţi, manifestările încep în cartierele oraşului şi culminează în Piaţa „Mihai Viteazul”, unde se vor desfăşura cele trei seri de festival. Noutatea constă în faptul că autorităţile au gândit ca festtivalurile să se desfăşoare sub o tematică muzicală proprie.

primaria craiovaPotrivit caietului de sarcini, organizatorul este obligat să respecte integral programul care a fost întocmit de Primăria Craiova, pentru această ediţie.  Pe lângă onorariile artiştilor care vor concerta în Bănie, firma organizatoare trebuie să acopere şi celelalte cheltuieli legate de amenajarea scenii şi cheltuielile de transport şi cazare pentru toate persoanele implicate în eveniment. De asemenea, trebuie să obţină şi toate autorizaţiile necesare, inclusiv de la Uniuniea Muzicologilor pentru drepturile de autorale pieselor muzicale, precum şi de la ISU şi Poliţia Română în privinţa focului de artificii. O condiţie impusă de Primăria Craiova fimelor intersate de organizarea acestui eveniment este să aibă experienţă de minimum doi ani în evenimente similare, desfăşurate în ultimii 3 ani.

Autorităţile aşteaptă 5.000 de spectatori în cartiere

Și această ediţie a ”Zilelor Craiovei” vor ţine o săptămână, scopul organizatorilor fiind ca manifestările să ajungă în fiecare cartier al oraşului. Evenimentele vor începe, potrivit municipalităţii, pe 29 mai, în cartierul Valea Roşie – zona Piaţă, unde este programat un spectacol care va cuprinde muzică populară şi simfonică, teatru pentru copii şi formaţii de dance, pop şi rock, care vor fi interpretate de instituţii de cultură din subordinea Consiliului Local. Marţi, manifestările ajung în cartierul Rovine – zona Poştă, miercuri în Brazda lui Novac, iar joi în cartierul Craioviţa Nouă – zona Poştă. Reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă ca, la aceste concerte de cartier, să participe 5.000 de persoane.

Concerte cu tematică

În week-end, sunt programate spectacolele live. Craiovenii sunt aşteptaţi în Piaţa „Mihai Viteazul”, unde va fi amplasată o scenă de mari dimensiuni, cu două panouri de pe care pot fi urmărite prestaţiile scenice. Autorităţile au plănuit ca fiecare seară să aibă tematică proprie, ceea ce constă o noutate faţă de anii precedenţi. Concertele de vineri seară, care vor începe la ora 20.00 şi se vor încheia la ora 23.00), vor fi reunite sub denumirea „Balkan Party”. În caietul de sarcini, reprezentanţii municipalităţii solicită firmei organizatoare să aducă măcar doi dintre următorii artişti sau formaţii „Gipsy Casual”, „Damian Drăghici & Brothers”, Marius Mihalache, Diana Matei & Taraful Cleante, Mahala Rai Banda, „Zdob şi Zdub”, „Taraful din Clejani”, Stelu Enache & Ovidiu Lipan Țăndărică.

Focul de artificii, trecut pe listă  

Autorităţile au stabilit, pentru concertul de sâmbătă seara, ca tematica să fie „Hit Radio”. Condiţia pe care municipalitatea a stabilit-o este ca firma organizatoare să vină cu minim doi dintre artiştii menţionaţi pe listă: Delia, Andra, Inna, Smiley, Loredana, Lidia Buble, Antonia, Andreea Bănică, Carla’s Dreams, Direcţia 5 şi Conect-R. Duminică seara, în ultima zi de festival, craiovenii sunt invitaţi la concertul cu tematica ”Special Projects”, o combinaţie de două genuri muzicale diferite: rock şi clasic; pop şi clasic; electronic şi clasic. Organizatorii trebui să vină cu cel puţin doi dintre următorii artişi şi formaţii muzicale: Bere Graris & Gheorghe Zamfir; Iris & Felicia Filip, Alexandra Uşurelu & Symphonic Pop Orchestra, Distinto, Ozana Barabancea, Blănilă & Oltenia Philarmonic Chamber Orchestra.

”Zilele Craiovei” se vor încheia, ca de fiecare dată, cu un foc de artificii care, potrivit cerinţelor din caietul de sarcini, trebuie să aibă o durată de 5 minute.