Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Instituției Prefectului

0
505

Partener și reprezentant al Guvernului în plan local, Instituția Prefectului rămâne un punct de sprijin pentru cetățeni și pentru celelalte instituții ale statului atât în perioade de normalitate, dar mai ales în vremuri complicate.

Rolul important în aplicarea politicilor publice, a legilor și păstrarea ordinii sociale este consolidat de implicarea în gestionarea unor situații de criză, precum pandemia COVID-19 și, mai recent, a crizei umanitare generate de agresiunea militară rusă din Ucraina. Faptul că sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă refugiate primesc ajutor în țara noastră se datorează și Instituției Prefectului care și-a coordonat eforturile, alături de societatea civilă și celelalte autorități publice.

Acest principiu de lucru, bazat pe colaborare cu Guvernul și cu celelalte instituții ale statului român, precum și pe relația construită în timp cu cetățenii și cu societatea civilă, trebuie continuat în activitatea Instituției Prefectului.

Programul de Guvernare pune în centrul preocupărilor noastre cetățeanul, iar acest principiu trebuie să se regăsească în acțiunile tuturor instituțiilor și autorităților statului. Instituția Prefectului trebuie să rămână în contact permanent cu oamenii, atentă la problemele lor și întotdeauna receptivă la soluții.

Este responsabilitatea statului român să îndeplinească un dublul rol, partajând echilibrat efortul și preocuparea pentru soluționarea problemelor de actualitate, dar și pentru consolidarea parcursului României de stat atașat valorilor europene și euro-atlantice, angrenat într-un proces ireversibil de dezvoltare.

Doresc tuturor prefecților și întregului personal care lucrează în cadrul Instituțiilor Prefectului multă sănătate, succes în proiectele și acțiunile viitoare!

Să ne amintim în fiecare zi că este o onoare să fim în slujba cetățenilor”