Elevi ai Colegiului Național Militar “Tudor Vladimirescu” – 11 premii la un concurs interdisciplinar

0
118

Prima ediție a Concursului interdisciplinar de Limba și literatura română, Istorie și Fizică “Contraamiral Ilie Irimescu”, faza națională, a ajuns la final. Parte a unui proiect de parteneriat educațional între colegiile naționale militare, concursul a fost inițiat de Colegiul Național Militar “Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova a fost reprezentat de 18 elevi, care au obținute mai multe premii: Premiul I – eleva Ana Ruxandra Georgescu (clasa a IX-a B), Premiul III – eleva Ștefania Văcaru (clasa a IX-a B); Mențiuni – elevi caporal Ionuț-Cătălin Dumitru (clasa a XI-a D) și Maria Cristina Niță (clasa a XI-a A), elevii fruntaș Andreea Alexandra Gavrilă (clasa a X-a E), Augustin Andrei Jugănaru (clasa a X-a B), Andra Moraru (clasa a X-a A), Alexia Ioana Negrescu (clasa a X-a B) și Teodor Tănase-Nicolescu (clasa a X-a B), elevii Suzana Andreea Botgros (clasa a IX-a E) și Elena Victoria Deaconu (clasa a IX-a C).

Concursul și-a propus să stabilească punți între discipline care aparțin unor arii curriculare diferite, oferindu-le liceenilor posibilitatea de a trata o temă din mai multe perspective. Testele-grilă au reunit itemi din domeniul Limbii și literaturii române, al Istoriei și Fizicii, cu un mare grad de aplicabilitate.

Concursul interdisciplinar Contraamiral Ilie Irimescu oferă un cadru adecvat pentru cunoașterea și promovarea aspectelor novatoare în ceea ce privește tematica abordată, un bun prilej în identificarea posibilităților de realizare a unor colaborări și parteneriate constructive și valoroase.