Renault, Nissan, Seat și Ferrari își suspendă activitatea

0
427

Ca urmare a restricțiilor impuse de mai multe țări în urma pandemiei de Coronavirus, uzine auto se confruntă cu lipsa de componente. Astfel, Renault, Nissan, Seat și Ferrari își suspendă activitatea.

„Înregistrăm primele probleme serioase pe lanțul de furnizare, iar asta nu ne permite să continuăm producția”, acesta este anunțul făcut de oficialii Ferrari, iar cele două uzine din Italia se vor închide.

La rândul lor, cei de la Renault au închis temporar fabricile din nordul Spaniei din lipsă de componente. „Joi nu am avut nicio problemă, dar acum oprim producția cel puțin două zile la Palencia și Valladolid”, au informat reprezentanții mărcii.

Potrivit aceleiasi surse, probleme similare întâmpină și uzinele din Spania, iar cei de la Seat își suspendă activitatea din cauza declarării stării de urgență.

În urma interdicției de circulație din localitatea Odena, furnizorul de jante nu a mai putut trimite componente uzinelor din Barcelona. Astfel, perioada în care cei 3.000 de angajați Nissan vor rămâne acasă se va prelungii.