Primăria Craiova: Covorașe cu soluții dezinfectante, la intrările tuturor blocurilor

0
468

La intrarea fiecărei scări de bloc, trebuie să existe câte un covoraș îmbibat cu substanțe dezinfectante. Primăria Craiova a decis ca toate asociațiile de proprietari să asigure aceste bucăți de material pentru dezinfectare, ca o soluție temporară până la procurarea acelor dispozitive, pe care le impune Ordonanța Militară nr. 4, dar care nu se găsesc, deocamdată, pe piață pentru a putea fi achiziționate.

Punerea în operă a Ordonanței Militare nr. 4 referitor la dispozitivele de dezinfecție a fost interpretată, la unele primării din țară, ca fiind vorba de dozatoarele de dezinfectant pentru mâini. Am studiat mai bine textul Ordonanței și am ajuns la concluzia că este mult mai bună varianta pe care au ales-o alte unități teritorial-administrative din țară, și anume aceea de a pune un covor cu dezinfectant la intrarea în fiecare scară de bloc. În logica lucrurilor, noi am considerat că este mai bine să avem aceste mochete îmbibate în permanență într-o soluție dezinfectantă, care să curățe tălpile încălțărilor înainte să intri în scara deja dezinfectată. Este cumva ilogic să pui un dozator pentru mâini, în situația în care de cele mai multe ori intri în scara de bloc cu ceva în mână: geanta, plasa de cumpărături etc. Considerăm că este mult mai important să intrăm în casă cu pantofii dezinfectați pe tălpi”, a menționat primarul Mihail Genoiu.

Reprezentanții Primăriei Craiova spun că doar 35 din cele 495 de asociații existente la nivelul municipiului nu au asigurat, până astăzi, covorașul cu substanțe dezinfectante. ”Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor subordonate, va asigura și restul de covorașe și substanțe dezinfectante pentru cele 35 de asociații. Cu această ocazie, pe lista instituțiilor care pun umărul în lupta împotriva virusului ucigaș, se adaugă, de astăzi, și Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri, care s-a oferit să realizeze, în atelierele sale, acele covorașe”, se arată într-un comunicat de presă al municipalității.

Încă de miercuri, toate cele aproape 4.000 de scări de bloc din Craiova sunt dezinfectate cu clor de către echipe ale Salubrității. ”Suntem printre puținele localități din țară în care operatorul local din subordinea Primăriei realizează serviciile de dezinfectare din scările de bloc, cu toate avizele necesare. Menționăm că, înaintea fiecărei operațiuni de dezinfectare, echipele de la Salubritate informează locatarii din bloc, avertizându-i să nu utilizeze scara blocului timp de oră, iar la final se semnează un proces verbal de lucrări cu reprezentantul asociației de proprietari”, mai spun autoritățile locale.

Acțiunea de dezinfectare a spațiilor comune de pe scările de bloc va continua pe toată perioada stării de urgență.