Premieră națională la Craiova. Poartă de dezinfectare pentru medicii de la “Victor Babeș”

0
1521
Aflați în prima linie, medicii de la spitalul Victor Babeș sunt beneficiari unei porți de dezinfectare. Mai exact, această poartă îi ajută să se dezinfecteze pe toată suprafața corpului.

“Este un lucru foarte important pentru noi, pentru că este un dispozitiv care ne ajută la decontaminare. Le mulțumim domnilor care s-au orientat orientat către noi”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Craiova.

Prima poartă pentru dezinfectarea personalului medical

Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC), împreună cu Convenția Organizațiilor Studențești (COS) și asociațiile membre, derulează în această perioadă cea de-a VI-a ediție a proiectului „Fabrica de fericire”.

Voluntarii încearcă să-și aducă o contribuție și la rezolvarea unor probleme de ordin logistic. Astfel, cu sprijinul firmei SIM SECURITY SRL, o echipă de voluntari creativi și muncitori a realizat o „poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Poarta a fost amplasată la intrarea în unitate și permite personalului să se dezinfecteze rapid pe toată suprafața corpului, fără a intra în contact cu suprafețe potențial contaminate.

 

De această dată însă, tema este una punctuală, determinată de criza pe care o traversăm, și se intitulează „În lupta cu COVID-19”.

▶Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă sprijinirea persoanelor vulnerabile și aflate în dificultate în Municipiul Craiova, respectiv persoanele peste 65 de ani, persoane cu handicap și persoane fără venituri, prin distribuirea de alimente și medicamente de către voluntari.

▶În acest fel, ne asigurăm că aceste categorii de persoane beneficiază de o calitate decentă a vieții, limitând și riscul expunerii la infecția cu noul coronavirus. Toți voluntarii sunt echipați cu măști de protecție, mănuși și combinezoane de unică folosință și folosesc soluții dezinfectante.

▶”În principal, lucrăm cu Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, dar preluăm și solicitări care ne sunt adresate direct. Personalul Direcției ne transmite o listă cu cazurile, adresele și numerele de telefon, iar noi luăm legătura cu respectivele persoane și preluăm listele de alimente și medicamente necesare. În același timp, persoanele aflate în dificultate de apelează și în mod direct, la telefon, iar voluntarii din call center preiau toate informațiile necesare și le transmit voluntarilor disponibili. Încercăm să răspunde la cât mai multe solicitări, în limita posibilităților”, a declarat coordonatorul echipelor de voluntari, Ionuț Ene.

▶Desigur, nicio campanie umanitară nu poate avea succes fără resurse materiale corespunzătoare. Dedicarea voluntarilor, creativitatea lor și puterea de muncă sunt resursele pe care le bun la bătaie organizatorii proiectului „Fabrica de fericire – În lupta cu COVID-19”. Dar pentru ca aceste eforturi să poată fi duse mai departe și numărul beneficiarilor să crească, este nevoie de sprijinul dumneavoastră. 🙏🏼

▶️Donațiile se pot face pe platforma GiftShare, accesând link-ul de mai jos:
https://giftshare.ro/e…/6383f215-bdec-4272-a618-efb6c70dd725 🙏🏼👈🏼

▶️Evoluția proiectului, noutățile și poveștile voluntarilor le puteți regăsi pe pagina de Facebook a Asociației Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova – www.facebook.com/asfssc