Gustavo, nostalgic, în presa italiană: “A fost o experienţă unică să joc cu Craiova pe San Siro”

0
359

Brazilianul Gustavo Di Mauro Vagenin se află în Anglia, la familia fratele său și spune, într-un interviu pentru presa italiană, că este nerăbdător să înceapă a doua aventură la Craiova.

„Ar fi trebuit să încep să joc la Craiova, am semnat acum o lună, dar s-a suspendat totul și am ales să mă întorc în familie pentru a nu fi singur în carantină. Îmi doresc foarte mult să joc la Craiova, vreau să ajut echipa să câștige. Acum trebuie doar să așteptăm. Trebuie văzut cum vor merge lucrurile, atunci când este posibil să încheiem campionatul și să înceapă imediat cu sezonul următor, fără prea multă pauză. Sunt norocos, pentru că atât fratele meu cât și soția sa se antrenează cu mine și mă ajută. Facem sport la sală și apoi există o parcare privată unde se poate face aerobic. În afară de antrenament, citesc cărți, mă joc pe playstation, joc FIFA cu fratele meu și vizionez filme. Este cel mai bun pe care îl poți face chiar acum. A fost și frumos în China, am cunoscut o nouă cultură și am simțit și afecția fanilor. Această criză de coronavirus a început de acolo, am vorbit cu prietenii mei și mi-au spus că nu este ușor.  Calea corectă este să rămâi acasă și să ai răbdare, să rămâi optimist” povesteşte brazilianul născut la Sao Paolo, pentru salernitananews.it.

Una dintre cele mai frumoase amintiri din cariera lui Gustavo rămâne dubla cu AC Milan, din Europa League, în special returul, disputat în faţa a 60.000 de oameni, pe San Siro. Acum 3 ani, rossonerrii lui Vincenzo Montella se impuneau cu 1-0, la Severin, şi cu 2-0, la Milano, în faţa Craiovei lui Devis Mangia.

„Peste unde am jucat am avut relaţii excelente cu oamenii din club, cu colegii și cu fanii. În România am câștigat Cupa României şi am jucat în cupele europene, contra lui AC Milan, cu 60 de mii de oameni în tribune pe San Siro, a fost o experiență unică. Dacă mă gândesc de unde am început, din Serie D, a fost o satisfacție deosebită. Am fost obligat să părăsesc Italia pentru face un salt în carieră, în mod paradoxal. Voi continua să dau totul pentru a progresa, deocamdată vreau să am succes în România, apoi mi-aş dori să evoluez în Spania sau să revin în Italia. Mi-ar plăcea, dacă am timp, să-mi finalizez studiile” povesteşte Gustavo.