Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-4
Au marcat: Gustavo 49 (pen.) / Deac 18, 73, Păun 21, Gomelt 69
Stadion: Nicolae Dobrin (Piteşti), suporteri: 5.000
Universitatea: Calancea 5 – Dimitrov 5, Screciu 6, Kelic 5, Briceag 5 (29 Bucurică 4, 70 Jazvic 6) – Mateiu 6 (77 Markovic), Zlatinski 6 – Gustavo 6, Băluţă 6, Bancu 5 – Ivan 5. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
CFR Cluj: Mincă 6 – T. Lopes 6, Larie 7, Horj 6, Camora 7 – Nascimento 6 (63 L. Rus) 7, Gomelt 8 – Nouvier 7, Păun 8 (71 Antal) 6, Deac 9 – Omrani 9 (82 D. Roman). Antrenor: Vasile Miriuţă
Arbitru: C. Popa 7.
Eliminat: Ivan 90.
Craiova a sperat la un rezultat bun cu CFR Cluj doar 20 de minute, de la penalty-ul transformat de Gustavo şi până când ardelenii au făcut 3-1. În acest timp, acelaşi Gustavo şi Andrei Ivan au avut două şanse mari de a egala. Au fost momentele care puteau schimba cursul unui meci controlat de oaspeţi. La Piteşti, oltenii au jucat precum ardelenii: fără zvâc, prea elaborat, complicându-se într-o construcţie interminabilă, în timp ce ardelenii au jucat olteneşte: iute, abordând cu isteţime tranziţia pozitivă şi cu finalizări inspirate, necruţătoare. Clujenii veneau şi ei după un meci de 120 de minute şi penalty-uri, dar cu o zi în plus de odihnă, pe care au ştiut să o gestioneze. Şi Miriuţă a ştiut să-şi provoace elevii după eliminarea din Cupă, în timp ce juveţii au vrut parcă încă să se hrănească din victoria cu Dinamo. Deşi, în ciuda înfrângerii drastice de la Piteşti, parcă nu am vrea să schimbăm rolurile cu CFR-ul, fiindcă mai sunt 7 meciuri de „reparat” play-off-ul, în timp ce partida de Cupă a fost eliminatorie.
Ce s-a întâmplat în prima repriză a justificat rezultatul de la pauză: Craiova a greşit nepermis, iar CFR-ul a fost decisă şi a speculat orice şansă. Dimitrov a complicat o acţiune în bandă şi mingea a ajuns la Deac, iar acesta i-a arătat cât de simplu ar trebui să fie fotbalul, cu un şut imparabil de la 25 de metri, care a zdruncinat şi transversala înainte de a încheia seria de 4 meciuri fără gol primit a lui Calancea. Oaspeţii au profitat de perioada fastă şi de atitudinea puerilă a lui Bancu, încheind cu gol o acţiune la care au fost invitaţi. Universitatea a existat pe teren doar printr-o centrare reluată cu capul de Băluţă, iar când centrezi pentru un unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren, nu poţi pretinde mai mult.
La reluare, Ştiinţa a marcat în momentul ideal pentru a reveni în joc. Ardelenii au simţit presiunea şi au început să tărăgăneze orice întrerupere, iar Miriuţă i-a ajutat, înlocuindu-l pe Nascimento, care juca precum mijlocaşii Craiovei, lent şi fără verticalizări. Cel care a spulberat echilibrul a fost atacantul Bilel Omrani, care i-a „omorât” pe adversari în două faze luate pe cont propriu. Prima a plecat tot dintr-o eroare, a lui Bucurică, omul cu tristeţea pentru Craiova. Croatul Kelic l-a talonat de parcă voia să-l curteze pe Omrani, nu să-l deposedeze, vârful de origine magrebiană s-a sincronizat ideal cu Gomelt, iar compatriotul lui Kelic a fost mult mai decis şi mai inspirat. În minutul 69 s-a terminat practic meciul, chiar dacă, înainte de a fi schimbat, Omrani i-a mai destabilizat o dată pe olteni, prilejuindu-i dubla lui Deac, iar Jazvic putea înscrie în faţa fostei echipe, dar Mincă i-a anticipat traiectoria mingii trimise cu capul. Pe final, puştiul Jovan Markovic a debutat în Liga I într-o seară amară pentru Universitatea, dar atacantul de 16 ani este unul dintre cei care se pot ocupa în viitor ca astfel de momente să fie foarte rare.