Deputatul Marko Attila a demisionat din Parlament

0
312

Deputatul UDMR Marko Attila şi-a dat demisia din Parlament, înainte ca plenul Camerei Deputaţilor să dezbată cea de a doua cerere privind încuviinţarea reţinerii şi arestării sale preventive. Demisia a fost depusă la Biroul Permanent al Camerei şi urmează să fie prezentată în plen, potrivit unor surse parlamentare.

           Cererea DNA vizându-l pe deputatul Marko Attila urma să fie dezbătută în şedinţa de după-amiază a Camerei Deputaţilor, înainte de sesiunea de vot final. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor stabilise, luni, ca raportul Comisiei juridice privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila să se discute în şedinţa de plen de miercuri Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila, cu privire la reţinere fiind înregistrate 17 voturi “pentru”, un vot “împotrivă”, o abţinere şi un vot nul, iar cu privire la arestare 16 voturi “pentru”, unul “împotrivă” şi un vot nul.

             Vicepreşedintele comisiei, deputatul PSD Ciprian Nica, a spus că membrii comisiei nu au reuşit să discute cu deputatul UDMR, la comisie fiind reprezentat de doi avocaţi, care au precizat că Marko Attila se află în Ungaria.