Alb-albaştrii, în luptă cu statistica

0
318

Dintre echipele care activează în primele 16 campionate ale lumii, conform IFFHS, doar Juventus Torino are o serie de invincibilitate mai lungă decât a Craiovei

Universitatea Craiova n-a mai pierdut de pe 31 august 2014, de la eşecul cu Astra, acumulând 17 meciuri la rând fără eşec. Conform Federaţiei Internaţionale de Statistică a Fotbalului (IFFHS), Liga 1 este pe locul 16 în topul campionatelor din lume, după clasamentul dat publicităţii în decembrie 2014. Dintre toate echipele care activează în aceste 16 divizii, doar Juventus Torino are o serie de invincibilitate mai lungă decât a Craiovei. Liderul din Serie A are 19 partide fără eşec şi a pierdut ultima dată pe 29 octombrie 2014, în deplasarea de la Genoa. Conform IFFHS, campionatul Spaniei este cel mai puternic. Aici, Barcelona are doar patru meciuri consecutive fără eşec, echipa lui Messi pierzând cu Malaga, în timp ce Real Madrid are patru înfrângeri în ultimele 17 partide. Cea mai în formă echipă din Spania, Athletic Bilbao, are doar şase meciuri consecutive fără eşec. În acest moment, liderul din Premiere League, Chelsea are nouă meciuri la rând fără să piardă, câte au trecut de la înfrângerea cu Tottenham, iar cea mai în formă echipă, Arsenal, a ajuns la şase victorii consecutive. Imediat după Anglia, IFFHS a plasat campionatul Argentinei. Aici Boca Juniors şi Lanus au câte nouă partide fără eşec. În Germania, Bayern are două înfrângeri în ultimele 17 partide, cât au trecut de la ultimul eşec al Ştiinţei. Mai bine decât Bayern la invincibilitate stau brazilienii de la Cruzeiro, care au ajuns la 10 meciuri consecutive fără eşec. În Franţa, Bordeaux a întrerupt seria de opt meciuri fără înfrâgere a lui PSG. Monaco are şi ea o înfrângere în ultimele 14 jocuri din campionat. În prima ligă lusitană,  Benfica şi Porto au câte două eşecuri în ultimele partide, iar Sporting putea să egaleze Universitatea Craiova, dacă nu ar fi pierdut cu Porto. În Belgia, FC Bruges şi Anderlecht au pierdut în ultimele cinci etape şi sunt scoase din calcul, iar performera Gent a ajuns la zece meciuri fără eşec. Zenit are două înfrângeri în ultimele 17 meciuri, în Rusia, iar Veracruz a pierdut un meci din ultimele 11, în Mexic. Cea mai în formă echipă din Grecia, Kerkyra, a avut o serie de şapte meciuri fără eşec, întreruptă de Olympiakos, iar în Ecuador, LDU Quito are două eşecuri în ultimele 17 etape.

Săndoi: „Nici în campionatele puternice nu sunt multe echipe cu astfel de serie”

Emil Săndoi nu este la prima astfel de serie de invincibilitate, afirmând că pe banca naţionalei de tineret nu a pierdut pentru 17 meciuri la rând, dacă scoatem din calcul un joc cu o naţională olimpică. „Ştiam că nici în campionatele puternice din Europa nu sunt multe echipe care să aibă o astfel de serie. Eu le-am spus băieţilor de când am venit la echipă că putem fi neînvinşi pentru o perioadă mai lungă. Suntem o echipă disciplinată şi organizată, cu o pregătire fizică fără reproş, acesta este secretul rezultatelor şi evoluţiilor noastre de până acum. Şi cu echipa de tineret am mai avut 17 meciuri fără înfrângere” spune Emil Săndoi. Cârţu nu este entuziasmat de comparaţiile cu alte campionate, ci doar mândru de munca staff-ului său şi a jucătorilor: „Nu mă preocupă aceste comparaţii cu echipe din străinătate, acestea sunt pentru presă. Eu ştiu că atunci când am venit, echipa era pe ultimul loc cu două puncte, iar acum are 39. Asta mă interesează pe mine. 37 de puncte în 17 meciuri este mai mult decât credea oricine că se poate obţine. Suntem ca o adevărată echipă, unitatea de grup a primat şi aşa am ajuns la această serie”.

 ***

LPF şi televiziunile care transmit meciurile Ligii I au stabilit programul acestora până în etapa a 30-a, inclusiv. Programul Universităţii Craiova este:

Etapa 24 (sâmbătă, 4 aprilie, ora 15.30)

Oțelul Galați – Universitatea Craiova

Etapa 25 (marți, 7 aprilie, ora 17)

Universitatea Craiova – Universitatea Cluj

Etapa 26 (sâmbătă, 11 aprilie, ora 16:30)

ASA Târgu Mureş – Universitatea Craiova

Etapa 27 (duminică, 19 aprilie, ora 17:30)

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti

Etapa 28 (vineri, 24 aprilie, ora 18.30)

Concordia – Universitatea Craiova

Etapa 29 (miercuri, 29 aprilie, ora 17:00)

Universitatea Craiova – FC Braşov

Etapa 30 (sâmbătă, 2 mai, ora 21:00)

FC Botoşani – Universitatea Craiova